lördag 27 mars 2010

Alla var där

Trots att snön fortfarande täcker det mesta av trakten, ja ställvis är den riktigt djup, måste vi till slut slå fast – idag kom våren på allvar. Visserligen har vårtecken som vipornas ankomst, och galantofoben Jösses massakrerande av snödropparna, infallit för länge sedan (det ingår i hans rutin att provsmaka och spotta ut varenda snödroppe i hela trädgården, innan han är helt säker på att de smakar illa), men först på lördagen kunde vi höra och se de första tranorna.

Välkomna tillbaka I vårens budbärare

Av någon anledning var det inte bara de långbenta trumpetarna som ville vara med och celebrera våren denna mulna dag. Alla de fåglar som bara gjort sporadiska besök på fågelborden denna vinter infann sig plötsligt i stora horder. Aldrig har vi sett så många koltrastar, bofinkar, steglitser och dumherrar som idag. Just idag dök också starfamiljen Sture och fasanen Tord upp igen för första gången i år. Även de vanliga däggdjuren var ovanligt aktiva och manifesterade vårens ankomst på sina egna sätt. Räven Max hade dagen till ära en harunge i munnen som han stolt visade upp.

Tack för att du finns Max! Nu har knagarkräken haft sitt lilla roliga länge nog. Nu, är det tid för vår – NU, ÄR DET VÅR TID!

5 kommentarer:

 1. Ja, hur kan man annars vara säker på att alla verkligen är äckliga? :)

  Själv härbärgerar jag sedan några dagar myriader av bofinkar. De fördriver dagarna med att städa upp solrosfrön efter vinterns slarviga matgäster.

  SvaraRadera
 2. Ibland undrar man om det är en trädgård eller ett zoo ni har - så många djur av olika slag! Förstår att ni föredrar fåglar framför gnagare.
  Eva

  SvaraRadera
 3. Jo, det undrar vi också ibland. Det går inte att förneka att djuren sätter en särskild prägel på den här platsen. Lite väl mycket prägel ibland faktiskt, men oftast är det bara fascinerande för oss inbitna stadsbor att komma alla djur så nära. Det är märkligt att, som exempelvis denna morgon, äta frukost mindre än två meter från ett stort rådjur.

  SvaraRadera
 4. haha, tack för det skrattet över förmiddagstéet - även om jag förstås förstår att alla dessa förstörda snödroppar är ett humoristiskt inslag som lätt fastnar i halsen.

  SvaraRadera
 5. Asch, det bjuder vi så gärna på. Det har ett högst pris att frekventera våra rabbater eftersom vi anlitat Max bevakningstjänst. Hälsa dina sälla salladsmarker, Jösse!

  SvaraRadera