fredag 26 mars 2010

Nosar & Näbbar Del 7: Dennis spånar vidare

Läs alla tidigare avsnitt av Nosar & Näbbar här.

Dennis var som vanligt på sitt värsta humör. Kälkloppsdebaclet hade knappast gjort saken bättre. Ansenlig profit hade uteblivit när djuren hade ägnat sig åt kullerbyttor i kälkbanan i stället för att handla nötter och frön. Nu stod han plötsligt med ett oönskat jättelager av särskilt paranötter, vars bästföredatum var hotande nära. I vanliga fall skulle Dennis bara ha döpt om varorna till lagrade årgångsfröer och tagit dubbla priset för dem, men medan han betraktade en bofink med klumpfot fick han plötsligt en ny idé.

Hur skulle det vara om han ordnade en ny kälktävling, denna gång särskilt för de djur som annars inte ides delta i idrottsevenemang? Tävlingen skulle ju kunna heta till exempel Paradennisloppet för att bättre fokusera på hans utsökta nötsortiment. Varför bara ett lopp föresten? Dennis fick någonting fuktigt i blicken medan han insåg hur många tävlingsklasser man skulle kunna ha. Tävlingsklassen för en stukad vinge, tävlingsklassen för två stukade vingar, tävlingsklassen för ett öga och tre tassar, tävlingsklassen för tre ögon och en tass, o.s.v. o.s.v. Skatan Konrad var naturligtvis självskriven i klassen för trögtänkta djur med två vingar.

Men medan Dennis funderade allt mer entusiastiskt kom vårsolen fram och började effektivt smälta all snö. Till och med en ytterst profitsugen nötväcka insåg att det skulle bli svårt att arrangera kälkåkning utan det rätta underlaget. Han tyckte fortfarande att det här med först ett riktigt Dennislopp och sedan flera Paradennislopp var en strålande idé, men att det nog var bäst att vänta till nästa år med att sjösätta den.

I stället började Dennis planera för sommarens återkommande charterresa, det så kallade Meståget. Många av småfåglarna i kundsegmentet hade på senare år uttryckt en önskan om att få se någonting mindre hemtamt än trakterna kring Tobo. Dennis såg nu plötsligt för sin inre syn hur vårens och försommarens annonskampanj skulle utformas. Såsom i eldskrift mot himmelen mottog han det till synes oemotståndliga budskapet :

Upplev äkta exotism i Östervåla!

Han tyckte sig också se plats för en pälsbrättad blond turistvärdinna iklädd den typiska lokaldräkten på orten i fråga – bastkjol och nötskalsbikini. Dennis unnade sig en paranöt och log lyckligt igen...

Fortsättning följer…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar