torsdag 18 mars 2010

Änglar finns!

Det kom ett brev.
Ett alldeles fantastiskt brev, från Finland. Det kom från en makalös människa som studerat våra listor på hemsidan och kommit fram till att det nog allt saknades ett och annat, särskilt i Lunden.

Nån där uppe måste gilla oss...

Brevet innehöll sex egenhändigt tillverkade bedårande små fröpåsar med ytterst fullödig information om insamling, såråd och växtsätt, delgiven med den mest utsökta handstil:

Aralia continentalis coll. Mustila

Codonopsis viridiflora

Elmera racemosa

Aconitum ’Rumilus’

Aconitum spp.

Syringa reflexa coll. Hangö


Tack snälla Maj-Britt!
Vi är rörda till tårar av din godhet och omtanke.
Vi menar det – verkligen!!!
Tänk att det finns läsare som du där ute!

15 kommentarer:

 1. Rena rama julafton! Skoj med sådana överraskningar.

  Rebecca

  SvaraRadera
 2. Ja, det kan man ju inte förneka.
  :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig kvinna! Hoppas nu att sådderna blir lyckade o floran utökas i Arbroarkticum!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vilken fantastisk människa! Och vilken respons på er hemsida! Jag förstår att det är julafton hos er idag. Samtidigt är min slutsats efter två månaders trädgårdsbloggande att trädgårdsmänniskor måste vara ett sällsynt vänligt sinnat släkte:)
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Men så skoj, hoppas de kommer till sin rätt så småningom när de grott. Får nog kika på hemsidan jag med, för den har jag aldrig sett någon gång tror jag.

  SvaraRadera
 6. Härligt! Och denna goda människa måste ha ett gott förtroende för er kapacitet dessutom. Men visst är det kul att dela med sig!

  SvaraRadera
 7. Jo, vi får väl hoppas att vi kan infria det. Aralian, hängsyrénen och porslinsklockan har nu i alla fall såtts i vår bästa sand-, torv- och vermiculiteblandade såjord, täckts med stenflis och ställts i kallbänken.

  SvaraRadera
 8. God morgon kära bloggvänner! Vilken fantastisk trädgårdsentusiast!

  Heja Maj-Britt!! Och heja växtutvecklingen i de karga norduppland!!

  Känns som ett ypperligt tjoho-tillfälle!

  /Marit

  SvaraRadera
 9. God morgon kära Marit.
  Det är nu du ska fråga hur i helsike hon och inte du fått tag i vår adress!
  ;-DDD

  SvaraRadera
 10. Äh, inte då, jag drar bara slutsatsen att hon antingen har en bra privatdetektiv, har känningar i tierpstrakten, har mutat sig till adressen, känner er sedan tidigare, utnyttjar ryska maffian, gissade sig till adressen, har surfat galet mycket på google earth, har utnyttjat en sierska eller så var det Maj-Britt som tidigare (på distans) ansvarade för det numera nedlagda postkontoret i Tierp.

  Maj-Britt, är en fantastisk människa helt enkelt :D

  Marit

  SvaraRadera
 11. Men så himla fint! Verkligen! Att det bara finns sådana människor. Hoppas hon ser och läser kommentarerna. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 12. Tyvärr Lillebeth, tror vi inte det.
  Hon är inte så road av bloggeri.
  Men vi har i alla fall för avsikt att skicka henne länken till inlägget.

  SvaraRadera
 13. Nej men road av kommentarerna, sonen höll på att skratta ihjäl sig när han läste sig igenom inläggen. Jag är för gammal för att förstå mig på bloggar och inte heller tiden hinner till. Dagens stora projekt är att hitta en ljus plats åt 31 Poncirus trifoliata och då alla fönsterplatser är upptagna sedan tidigare så ser det inte ljust ut för de små liven. Ha det bra därborta hälsar Maj-Britt/1 Aconitum.

  SvaraRadera
 14. En solskenshistoria som heter duga...
  Underbart med sådana överraskningar! Skulle gärna ha en sådan granne, då skulle här kanske bli lite ordning på saker o ting:-)

  SvaraRadera