söndag 14 mars 2010

Hur tänkte vi då?

Nu finns det, hör och häpna, en snöfri hörna till och med i Arboarkticum. Att kalla det för vårens ankomst är väl att ta i. Man ska ju inte förhäva sig. Men två decimeter snöfri kantremsa intill huset är i alla fall bättre än ingen alls.

Vad har vi då planterat för glädjespridare i denna den mest tropiska hörnan av Arboarkticum? Man hade kunnat tänka sig en gnistrande bukett vintergäck, en tuva snödroppar eller åtminstone några rara tussilagoplantor.

Icke. Av outgrundlig anledning är det som planterats på denna speciella plats SMULTRON. Visserligen är väl allt grönt välkommet, på sitt sätt, men nog hade vi kunnat hitta på något lite roligare att se fram emot än SMULTRON?

En plats i solen - men dagarna är räknade

Vi lägger ännu en viktig punkt till årets redan långa åtgärdslista:

* Flytta bort SMULTRON. Plantera många humörsbefrämjande vårlökar.

6 kommentarer:

 1. Fast smultron är oerhört humörsbefrämjande, och den ultimata sommarkänslan. Hör ni inte redan surret av humlor, just tack vare dessa underbara bär? Fast det är klart, lite vårkänsla innan dess kanske inte är helt fel. Kanske kan de samsa om utrymmet, så att lökar sticker upp i de gryende smultronsnåren?

  SvaraRadera
 2. Man lär så länge man lever.
  Det är det som är livet att man upptäcker saker och att man kan förändra.
  Annika

  SvaraRadera
 3. Tänker nog som Nilla där... växtsäsongen är lång. Peta ner lite snödroppslökar mellan smultronplantorna så har ni vårfröjd för ögonen o midsommarsmultron som dessutom ger höstfägring....
  Kan väl inte bli bättre?
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vårlökar? Är inte det lite blygsamt? Jag tycker också att ni ska plantera vårlökar bland smultronen, men varför stanna där? Detta måste ju vara minst en växtzon bättre än den övriga trädgården, en riktig godbit för en sann zonknäckare: Blåregn... dessertdruvor... Gingko...olivträd...eller nåt. Sen kan ni anlägga en liten terrass där ni kan sitta på en bänk och njuta av vårsolen och den kommande medelhavsvärmen.

  Ja, förlåt så mycket. Det bär iväg ibland. Jag har till exempel sått alldeles för många tomater alldeles för tidigt. Det är hormonerna.

  SvaraRadera
 5. God kväll kära bloggvänner.

  Trädgårdshormonerna, det är de som fått mig att gå bärsärk när det gäller fröbeställningar. Jag kommer inte ens nämna antalet fröpåsar jag har beställt. Total vårknäpp i huvudet, värre än något annat år.

  Kanske dags att skicka en poste restantesändning till Tierp?

  /Marit

  SvaraRadera
 6. Smultron - så underbart - men jag förstår - inte just där då. ska bli spännande att höra vad era kreativa hjärnor kläcker för ide för den lilla remsan.

  SvaraRadera