tisdag 23 mars 2010

Godisgrisen vaknar

Inte bara sabeltandade monsterharar vädrar morgonluft. He´s back - the man behind the mask! Vårvädret har även fått Rolf att vakna till liv igen (och nu syftar vi inte på den fiktive romanhjälten i vår fredagsföljetong Nosar & Näbbar utan vår högst levande grävlinggranne med samma namn). Det första Rolf vanligen gör när han vaknar utsvulten på våren är att uppsöka och böka upp vår sydrabatt, den plats där tjälen först släpper sitt grepp (se t.ex. Dagens text för prick ett år sedan). 

Men eftersom det inte verkar vara tjäle någonstans hos oss i år, snön har verkligen isolerat bra, kan Rolf leta läckerheter var som helst. Därför har Rolf denna gång nöjt sig med att inta sin favoritsten, lapa sol och inmundiga ett medhavt stycket av sitt favoritgodis. Som den notoriske slarver han är har han dock lämnat kvar godispappret när han sedan lommat hem till grytet igen. Suck, undrar om det är för sent att sätta Rolf i Mulleskolan?
Bara pappret kvar när Rolf snaskat klart

3 kommentarer:

 1. Honungskaka... jo jag tackar jag! Är det till att hysa vildbin på tomten? Eller tillhör ni vår allt mer glesnande skara av biodlare?
  Har äntligen kunnat ta mig ner till mina två kupor o kunnat konstatera att det finns liv i båda. Hurra!
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Det förstnämnda. Med alla salixsorter och en präktig örtagård är här ett verkligt paradis för vildbin, humlor och fjärilar (och sådana som äter humlor, vilbin och fjärilar)!

  SvaraRadera