måndag 16 november 2009

Nu ska sanningen fram

Föga anande vi väl vilka känslostormar som lördagens bagatell till text skulle riva upp. Medan de trädgårdsvänner som gett sin syn på saken visat sympati och förståelse för att trädet måste bort, har de ornitologer som hört av sig mejlledes varit av en diametralt motsatt uppfattning. Dessa betonar i stället det döende trädets oerhörda vikt för faunan i trädgården och hur hårt detta (vi antar att de menar Dennis & Co) skulle drabbas om den mulmspäckade stammen försvann.

Utan att lova för mycket kanske det kan glädja dessa fågelskådare att vi efter påtryckningarna överväger att låta själva stammen stå kvar ett tag till och, som kompromiss, nöja oss med att såga av själva trädkronan.

Däremot vill vi med emfas tillstå att det hur som helst inte alls är synd om Dennis! Även om vi nog vill betrakta oss som hyfsat ärliga blir det ju, annat än undantagsvis, en förskönad bild man som trädgårdsbloggare väljer att visa upp. Vi har tidigare gjort ett hemma-hos-reportage hos Dennis, men valde då av hänsyn till omständigheterna att inte visa hur det verkligen ser ut i den nedre delen av Skogen där den, milt sagt, föga ordningsamme Dennis bor. Nu känner vi oss nödda att lyfta på förlåten. Är man entomolog, ornitolog eller bara extremt road av kaosforskning torde man kunna få ganska schyssta kickar här nere. Mycket nöje!


I och med detta avslöjande vill vi en gång för alla slå fast att
kvoten död ved i Arboarkticum med råge redan är uppfylld

1 kommentar: