måndag 9 november 2009

Barbro på taklöksfest

Vi har fått berättat för oss (av en helt oskyldig spionerande grävling) att det var så här det gick till, när vi fick oväntad hjälp att föröka vår Hammarbytaklök.

För några veckor sedan, när Barbro och alla smånassarna lekte Oktoberfestival och söp sig redlösa på jästa plommon, kom tant Barbro på att hon som partytricks skulle leka lindanserska och balansera på kanten av den branta slänt där den nya Lavrabattens soligaste del sluttar upp mot Konnässörsrabatten.

Kan ni se det framför er? Ni förstår i alla fall säkert hur det gick? Den klumpiga suggan drattade omedelbart på ändan, med klövarna i vädret, och drog i fallet med sig ett antal exklusiva lök- och stenpartiväxter.

Först igår upptäckte vi under nedfallna löv att Barbro även lyckats böka iväg ett stort antal små skott från den Hammarbytaklök som vi, som goda upplänningar, planterat i slänten. Och se! Allaredan har de små runda taklöksbebisarna fått smak för det fria livet och utvecklat trådlika rötter passande för ett liv långt bortom sin överbeskyddande moders omsorger. Se där vilka familjetragedier en redlös vildsvinssugga kan ställa till med!


”Nu flyttar vi hemifrån, morsan!"

5 kommentarer:

 1. Ibland behöver man lite hjälp för att komma iväg!

  SvaraRadera
 2. Jamen uppenbarligen! Frågan är bara om ett redlöst vildsvin är den rätta förebilden..? Nå, det ser ju ut att ha gått alla tiders, och småttingarna har ju inte längre hem än att de kan slinka hem med tvätten och få ett skrovmål mat också ;-)

  SvaraRadera
 3. Vilka bestar som rumsterar om i din trädgård..... Nästan så du kan hyra ut ett jaktpass till skjutglada europeer o tjäna en hacka ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Ja du Nina, det vore något det. Men området är tyvärr inpinkat av ett jaktlag med ett gäng riktiga ärkenötter som bara är intresserade av att skjuta RÄVAR! Hur kan man skjuta räv? Det är enligt vår åsikt det finaste, trevligaste och nyttigaste djur man kan tänka sig.

  SvaraRadera
 5. Hrm hrm...
  Jag såg allt det där!
  /Dennis

  SvaraRadera