lördag 21 november 2009

Klimatstudier

Det finns de som säger att klimatet blir varmare för vart år som går.

Vi däremot, klagar ständigt på den arboarktiska höst- och vinterkylan. Men en dag som denna, med 10 grader varmt redan på klockan sju på morgonen, kan vi utifrån statistiska studier på inte mindre än två, på varandra följande år, meddela att ryktet har rätt: det är varmare i år än förra året.

Vårt bevismaterial består dels av detta fotografi, taget på dagen för ett år sedan:


Bevismaterial 1A – brottsplatsen 21 november, anno 2008

Dels av detta, taget samma tid, på samma plats, ett år senare - en blyg vårviol som trotsar kalenderns förutfattade åsikter om ett passande uppförande:


Bevismaterial 1B – samma tid, samma plats,
21 november, anno 2009

5 kommentarer:

 1. Godmorgon! Jag hittade en viol häromdagen med, när vi letade mossa till dotterns kranstillverkning. Visst är det konstigt!? Ni kommer väl ihåg 17 november för ett antal år sedan, när sverige blev lamslaget av all snö. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Anna, usch ja, det känns som att november bjudit på allehanda snö-överaskningar under åren. Men idag klagar vi inte - strålande sol och rena vårtemperaturerna. Men vi ska trots vädret strax åka på julmarknad! :-D

  SvaraRadera
 3. God förmiddag kära bloggkollegor!!

  Hav förtröstan. Vintern kommer snart med halka, kyla, förfrysta växter och snöskottning.

  Samtidigt ger det oss möjlighet att med gott samvete kura ihop oss med en varm glögg framför brasan, utan tanke på vinteraktiviteter i trädgården. Vinter=mys framför brasan v.s. Höst=Städning i trädgården med hårda vindbyar och regn.

  /Marit, som ska ut och njuta av de sista (kanske) trädgårdsaktiviteterna för året...

  SvaraRadera
 4. Surt sa höstträdgården,skyller allt på sniglarnas,deras framfart,de skövlar blomstren, värmer upp klimatet med sin kroppstemperatur( de sprider sig rekordartat) 1 plusgrad varje år, tills kontinenterna har bytt klimat med varandra,så de slemmiga krypen har tagit över hela jordklotet.Så är det...eller är de kallblodiga,näe, den teorin kanske inte håller ..tyckte det lät bra själv..en stund i allafall..nu kom solen här med.
  Ha det gott !
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Sniglarna??? Jamen där har du nog satt huvet på spiken - och det måste ju även vara förklaringen till varför de vanligtvis är så förbaskat KALLT i Arboarkticum, ety vi har ont om sniglar på denna intill förödelse torra plats! Hm, nu hamnar vi i en knivig sits - vad välja: varmt, men med sniglar eller kallt, men utan slemmiga trädgårdsförgörare?

  Marit: lugn bara lugn, oavsett dagens behagliga temperatur är det kolsvart ute inom två timmar, och då kan du med gott samvete gå in från städeländet och ägna dig åt glöggmys. Skål!

  SvaraRadera