tisdag 24 november 2009

Läsartoppen 2009

Nu på lördag är det på dagen ett år sedan vi inledde vårt dagliga bloggande. Detta tänker vi fira med en hejdundrande frågesport med fina priser, men först, resten av veckan fram till dess, ämnar vi hänge oss åt lite retrospektivt navelskåderi. Nu är det inte så egocentriskt som det kan låta, för fokus, kära läsare, kommer huvudsakligen att ligga på ER. De fyra närmsta dagarna tänkte vi, för öppen ridå, lite närmare låta analysera vilka ni är, varifrån ni kommer och vad ni är mest nyfikna på. Varför inte börja genast?


Grattis oss, snart

Genom olika statistikprogram kopplade till bloggen kan vi bland annat se vilka texter som är de mest lästa, samt vilka googlingar som oftast lett läsaren hit. Eftersom vi fortfarande har relativt få fasta läsare handlar detta också i nio fall av tio om identiska listor. För vår tredje mest lästa text i år ”Överskattade besöksträdgårdar 5: Träslottet i Arbrå”, har dock läsarna till stor del hittat in på annat sätt än via Google. Ett stort tack från oss till Rosa lapponica och Sparlösa trädgård för att ni hjälpt till att sprida kunskapen om oss. En tanke går också till stackarna i Arbrå. Även om vi står för vartenda ord i texten kunde vi väl aldrig tro att den skulle få en sådan här spridning. Förlåt!


En sågning som blev brons värd

Mycket otippat, blev årets näst mest lästa (och googlade) text en egentligen ganska tam historia om serbgranen Zlatan i Nedre pinetet. På grund av rubrikvalet ”Generationsskifte i Juggemaffian” har denna text dock fått exceptionellt många läsare från invandrartäta förorter, främst i Göteborgs- och Malmötrakten. Vi hoppas denna nyvunna läsarkrets inte blev allt för besviken och får för sig att hämnas allt för gruvligt. För den som undrar kan vi lättade konstatera att texten ”Och nu blir det barnporr” inte alls lockade läsare på samma sätt.


Förvånad silvermedaljör

Årets mest lästa (och googlade) text på den arboarktiska bloggen anno 2009 är, Taraaa! ”Kul i kryddlandet”. Aldrig kunde vi väl ana att så många läsare skulle lockas att läsa en text lika naiv och barnslig som denna. Men så blev det. En fredag i våras hittade nästan 200 läsare in till denna text och sedan har de fortsatt att dyka upp i en aldrig helt sinande ström. Kul i alla fall att dagens ungdom verkar ha förstått det här med sann odlarglädje och tillfredsställelsen att framställa sina egna nyttoväxter, tycker vi. Simma lugnt (eller dröm sött kanske)!


Profetsalvia - det våra besökare helst läser om

7 kommentarer:

 1. Grattis på födelsedagen - jag firar också ett år snart! Får väl hitta på något annat fiffigt sätt att fira på... Enkät hade jag också funderat på, men nu får jag väl göra något mer originellt när ni lyckades komma först, hrm ;)
  Lycka till framöver, jag läser med glädje!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Vi får väl säga tack det samma då!
  Hipp Hipp
  :-)

  SvaraRadera
 3. Grattis, grattis.... från en nytillkommen beundrare av de tirader som väller fram ur den Arboarktiska tundran. Nån dag ska jag väl få tid att plöja mig bakåt genom denna djungel o få klart för mig vidden av flora o fauna i Arboarkticum ;-)
  Tills dess
  får ni ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Vi får lov att utbrista i ljudliga congratulations här ifrån också. Jag ser att ni putsat hornen för dagen. Ät nu inte upp hela tårtan själv, minns de rara plantorna som dragit sina strån till bloggen. Vem vet vad lite vispgrädde kan göra för en profetsalvia till exempel.

  SvaraRadera
 5. Det är lugnt Camellia.
  Vi äter inte tårta alls. Bilden har vi knyckt från en statlig myndighet som tydligen tyckte att de hade någonting att fira. Hornen, emellertid, är inte bara fejade utan också vässade. Vi ämnar fortsätta stångas!
  ;-)

  SvaraRadera
 6. Hornen är värda en förgyllning såhär runt 1-årsdagen,hurra hurra,pompa o ståt!!! för en kul blogg:)

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Vi håller på att undersöka hur och vad människor brinner för i sin trädgård. Detta gör vi genom en undersökning bland trädgårdsbloggare över hela världen. Vill ni vara med och dela med er av era åsikter?

  Vad är nytt och hett i trädgårdsvärlden och vad är ute? Läs om de trädgårdsteman som är påträffade i tusentals trädgårdsbloggar runt om i världen. Vad tycker du dessa teman?

  “Den framtida trädgården” är ett projekt som drivs av Kairos Future (www.kairosfuture.com). Det syftar till att kartlägga globala passioner och trender, relaterade till trädgården. Vi vill gärna veta mer om just dina passioner och idéer om nya trender. Enkäten tar ca 5 minuter att fylla i och om du lämnar din e-mail adress som skickar vi resultatet av undersökningen till dig.

  Klistra in nedanstående länk i ett nytt fönster
  http://www.easyresearch.se/s.asp?WID=752894&Pwd=93845524

  SvaraRadera