måndag 23 november 2009

Den okuvliga nunnan


Knappast förnuftigast i Arboarkticum -
men med en smittande entusiasm.

Det kan inte hjälpas. Man oroar sig. Undrar, fasar och hoppas. Hur blir den kommande vintern? Vi minns midvintrarna för sju-åtta år sedan, då kvicksilvret rasade ner under -25 grader och det kändes som att permafrosten stod i farstun. Men vi har också i färskt minne betydligt mildare och vänligare vintersäsonger, som till exempel bjudit på svampplockning i tiogradig värme under julhelgen.

Vad man önskar att man slapp den där klumpen av oro i maggropen när man låter ögat fara över Arboarkticum och ser alla nyplanterade vänner som med livet som insats snart ska utsättas för ännu en, eller kanske sin första, arboarktiska vinterprövning!

Tänk om man i stället kunde vara som pandanunneörten, Corydalis elata x flexuosa ’Craigton Blue’, som med okuvligt positiv livssyn bestämt sig för att det inte blir någon vinter alls i år, och därför just hälsat våren välkommen med sina första spröda skott.

4 kommentarer:

 1. Fascinerande med det okuvliga. Och visst kan man önska att få vara delaktig i väderplaneringen. skönt att det bara var "blommig fredag" som sas ajö till.

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt! Den lilla nunnan kan inte behöva mycket ljus om den redan börjat titta upp.....
  Här har man knappt sett handen framför sig på hela dagen. Men hon kanske har en egen förbindelse med vädermakterna ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt i grådasket
  Nina

  SvaraRadera
 3. Hoho, självklart är inte den lilla nunnan så oskyldig som hon ser ut - med egen kanal till vädergudarna ska vi se till att hålla oss väl med henne. Vi utlovar extra gödselportion om hon (och temperaturen) håller stilen såhär bra!

  SvaraRadera
 4. Nu har du en award o hämta hos mig ;-)
  Hoppas du har´t riktigt gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera