tisdag 10 november 2009

Inte något tävlingsbidrag

Efter att ha surfat runt i trädgårdsbloggosfären har vi konstaterat att det just nu pågår åtminstone fem fototävlingar där det gäller att knäppa den bästa höstbilden. Här fullkomligt dräller det av filtrerade höstfärger, avlövade träd i motljus och daggvåta höstastrar och anemoner, sedda genom burkvis med vaselin. Gott så, men skam å sägandes: detta är ingenting för oss! Dels saknar vi den rätta utrustningen, dels är vi usla fotografer. Men framför allt, och kanske tvärtemot vad man skulle kunna vänta sig, är vi själva sällan roade av att delta i lekar och tävlingar. Kanske är det därför vi själva gärna arrangerar sådant? Lite grand som den klassiske dj:en, som började lira plattor för att själv slippa dansa.

Likväl skulle vi här på vår egen blogg vilja förmedla en stämningsbild av höst – en mer realistisk sådan, helt utan pampiga perenner och lypsyl på linsen. För visst handlar väl hösten också om däckbyten, höstgrävning och materialvård? Voila:


Dagens text är INTE sponsrad av Boston Skovårdsmedel

6 kommentarer:

 1. Ja, får du smort in dom med vaselin så är du nog rustad för höstregnen sen ;-)
  Ha´t himla gôrgôtt i gråvädret
  Nina

  SvaraRadera
 2. Precis! Det är så vaselin ska användas.

  SvaraRadera
 3. Snyggt arrangerat.Rejäla trädgårds stövlar. Det blir nog bra med vaselin då kommer du att glida fram i gråvädret.:)

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 4. Tycker kombinationen planta (är det en typ av ljung/erica?) och bakkanten på stövelskaften tyder på en groende kreatör, vilken färgmatch! F ö läser jag alltid eder blogg genom en datorskärm insmord med vaselin. Har jag gjort något galet?

  SvaraRadera
 5. Jo, du är nog galen Camellia, men vi gissar att du har ett ganska välsmort munläder också.
  ;-D

  SvaraRadera
 6. God kväll kära bloggkollegor!

  Aha, är det nya rön från den engelska övärlden som nu hamnar i den svenska bloggsfären? Vaselin inte enbart på linsskydden utan direkt på datorskärmen - det är ju revolutionerande.

  Betänk (ännu ett bra ord) att ni faktiskt ovan har bekänt att ni inte har varken utrustning eller intresse av att ta lypsyldrypande foton från er trädgård och presentera på bloggen.

  Detta är nu inte längre ett problem. Alla besökare kan nu själva uppfylla sina förväntningar med en burk vaselin(och då menar jag förväntningarna på suddiga foton, ingenting annat).

  /Marit, som nöjer sig med skarpa bilder

  SvaraRadera