lördag 28 november 2009

Arboarktiquiz

Då, kära vänner, var det slut på det roliga för i år. Likt alla stockkonservativa trädgårdsextremister väljer vi nämligen att följa det gamla kyrkoåret. Nu ska vi för första gången på 365 dagar unna oss några dagars ledighet från bloggandet. Men vi ses snart igen.

Fram till dess kan ni väl bläddra bakåt i textarkivet och försöka klura ut svaren till denna inte helt enkla frågesport. Flest rätt vinner en verkligt fin och unik julklapp. Vid lika antal rätt utses segraren medelst lottning. Gör din egen ”svarskupong” och mejla till kontakt@arboarkticum.se senast den 6/12.


1. Arboarkticerna är inga fruktälskare men har faktiskt två äppelträd av samma sort, vilken?
1. Särsö X. Gyllenkroks astrakan 2. Åkerö

2. En helgdagsafton år 2003 fick arboarkticerna storstilat besök av en av sina mer sällan sedda grannar. Vem var det?
1. Strix X. Lou-Lou 2. Fru Melin


3. Av vilken frukt framställer arboarkticerna cocktailbär?
1. Belladonna X. Rosenkvitten 2. Körsbärskornell

4. Näst avlivning, vilket är det mest effektiva skydd arboarkticerna funnit på mot det vidriga kreatur, som går under namnet Iddi?
1. Vitlök X. Kejsarkrona 2. Napalm

5. Arboarkticerna förvarar en mumie i köket. Vaddå för något?
1. en förtorkad fladdermus X. en balsamerad huggorm 2. en torr stenmurkla


6. Bland alla arboarkticernas textrubriker i år finns bara en låttitel av David Bowie, vilken?
1. Space Oddity X. Let's Dance 2. China Girl

7. Ruben var en av de första läsarna att upptäcka den arboarktiska bloggen. Vilket datum skrev han sin första kommentar?
1. 24 april X. 13 maj 2. 25 maj

8. Den förra vintern går inte till historien som någon av de kallare. Ändå var det ett förfärligt gnäll på arboarkticerna. Hur kallt var det som kallast enligt den avfotograferade termometern
1. -12 grader X. -21 grader 2. -27 grader

9. Särskilt Dennis och Rolf har svårt att hålla sig ifrån i från att kommentera på bloggen. Men vilket är det enda djur som själv skrivit en egen bloggtext?
1. Vinbergssnäckan Snigel X. Fasanen Tord 2. Haren Räser

10. Hur många trädgårdstomtar ingick i den armé som hemsökte Arboarkticum i en fasansfull nattmara?
1. 5 st X. 6 st 2. 7 st


11. Den här lilla filuren fungerar som byline när arboarktikerna kommenterar hos sig själva och andra. Han har faktiskt ett namn. Vad heter han?
1. Gabri-El X. Nathani-El 2. Mika-El

12. Det här är så ruskigt så vi tar det på engelska: Who killed Dennis?
1. Fritz X. Herman 2. Günther

13. Arboarkticerna fick till sist ge upp och skaffa ett spamskydd till bloggen. Den som föranledde detta var signaturen "disa", som fortfarande återfinns här och var bland kommentarerna. Disa är måttligt trädgårdsintresserad utan vill egentligen göra reklam för ett hotell långt härifrån. I vilket land, undrar vi?
1. Kina X. Taiwan 2. MongolietTack för det här året!!
Vi ses snart igen!

7 kommentarer:

 1. Vad kul idé! Jag ska nog oxå göra en frågesport till mina besökare. Fast det är ingen större ide att jag svarar på er... är ju rätt ny besökare. Önskar er en trevlig adventshelg!

  SvaraRadera
 2. Men snälla Anna!
  Ingen av våra läsare (knappt ens vi själva) skulle kunna svara på alla dessa medvetet kluriga frågor utan att bläddra i arkivet (och fuska med lite informationssökningsverktyg). Gör ett försök! Ta två frågor om dagen medan vi har semester. Vi lovar att priset är värt det, om du vinner.
  Adventshälsningar
  /A

  SvaraRadera
 3. Håhå, en sån utmaning,jag önskar nästan att jag inte bokat två resor till mitt gamla hemland i december, med datorn fast i England. För övrigt tycker jag att Arboarkticum behöver lite semester också, en mer flitig bloggare får man leta efter. Vi kommer att stressa eder att börja igen när vi får abstinens.

  SvaraRadera
 4. Bra idé! O en trevlig bloggsemester....
  Ha´t himla gôrgôtt på 1a advent
  Nina

  SvaraRadera
 5. Jag passar på den, men det var kul läsning och jag ser fram emot lösningen.
  Ha en riktigt skön advent och njut av bloggpausen.
  Eva

  SvaraRadera
 6. Heisann!

  Oj, ingen lett oppgave. Forsøkte meg på noen av spørsmålene, men det tar tid å finne rett svar- og det har jeg neppe fordi jeg gjør klar alle innsalgene mine for hele desember- ikke noe semester her i gården. Jeg skal i tillegg på studietur til Tyskland med elever!TTT
  Ha en fin ferietid!

  SvaraRadera
 7. Hoppas ni får en skön vila och återkommer med friska krafter. Kommer att sakna er!

  SvaraRadera