måndag 2 november 2009

S.R.J.475

Mycket underligt har kommit i dagern när vi påtat i vår trädgård: ungsluckor, koskällor och äkta regalier. En gång hittade vi till och med en pistol och snart har vi påträffat alla delarna till den Ford Taunus som uppenbarligen någon tyckt var en bra idé att gömma i isärskruvat tillstånd i vår åsbacke. Men det märkligaste vi någonsin hittat är nog det här:


Hein?

Den är tung, den massiv, den är konstig. Dessutom är den som synes chiffrerad enligt ett obegripligt system. Vad har den använts till, vem har skapat det hemliga budskapet och vad betyder det? Detta är frågor vi kanske aldrig får svaret på, men vi gör i alla fall ett försök. Var med i vår spännande pristävling. Både den som ger det mest innovativa förslaget och den som ger den mest trovärdiga förklaringen vinner varsin hemlig presang från växtriket i Arboarkticum. Kommentera nedan eller mejla kontakt@arboarkticum.se. Pristagarna presenteras om en vecka. Lycka till!

7 kommentarer:

 1. Ser ju lite ut som en förlaga till våra bilskyltar... men det vete katten....
  Vacker är den ju o måt maskinaktigt har den nog suttet på men så konstigt med hålen.... de fyra hörnhålen är ju arbetade med `list´ mens de mittersta ser ut att vara borrade efteråt. Sex skruvar för o hålla en skylt.... måste ha suttit på nåt skakigt.... typ tröskverk eller hackelsemaskin...
  Ha´t himla gôtt
  Nina

  SvaraRadera
 2. Vad spännande med såna fynd! Jag har inte en aning om vad det kan vara, så jag låter bli att gissa men önskar alla tävlingsdeltagare lycka till.

  SvaraRadera
 3. Enkelt! Synnerligen Rar Jams 475 (cm under jordytan). /Ruben

  SvaraRadera
 4. Man får väl gissa en gång till?
  Skylten har suttit på en täckt godsvagn byggd av Södertälje Verkstäder 1911 och Gefle Gjuteri 1915. Det här var Roslagsbanans vanligaste täckta vagn. Längden var 7 meter och axelavståndet 4,5 meter. Skyltens tecken var på sin tid vitmålade. Vad sägs om den??
  /Ruben

  SvaraRadera
 5. Om det inte vore för att Marit redan mejlat ett nästan identiskt svar skulle vi ha tappat hakan alldeles!
  Frågan är bara hur sjutton tågvagnen har kommit att hamna i jorden i Arboarkticum? Det är långt till Roslagsbanan härifrån och vägen hit går knappast som på räls.

  SvaraRadera
 6. EN tappad haka gör ingen förvånad!! /Ruben

  SvaraRadera