onsdag 11 november 2009

Med tassarna i honungsburken

Hoppsan, nu kom ni visst på oss med tassarna djupt ner i honingsburken.

Men vi kan förklara oss!

Vi fick faktiskt - efter trägna försök - ge upp kampen om att hitta ögongodis i vår novemberträdgård. Efter att knappt ha sett solen på dagar och veckor (månader?) blev längtan efter färg och löften om en annan årstid så hjärtknipande stark att vi föll till föga för abstinensen. Och så illa var det att vi genast fick ta till de tunga drogerna. Vi öppnade karamellburken som man bara får ta till vid akuta krissituationer: pionarkivet

Så nu sitter vi här med glittriga kolapapper över hela rummet och lallar lyckligt, och som de pionjunkies åtminstone vissa av arboarkticerna är, delar vi med oss en smula av innehållet i den djupt beroendeframkallande gottepåsen. Väl bekomme, alla godisgrisar!


Paeonia officinalisPaeonia lactiflora 'Christina'Paeonia lactiflora 'Claire de Lune'Paeonia lactiflora 'White Cap'Paeonia potaniniPaeonia lactiflora 'Buckeye Belle'Paeonia lactiflora 'Svarte Petter'Paeonia lutea hybr. 'Alice Harding'Paeonia lactiflora 'Nippon Beauty'


Paeonia lactiflora 'Nymphe'

6 kommentarer:

 1. Å, så härligt. Precis vad ögat behöver (i motsats till mitt inlägg). Man kan annars faktiskt längta ihjäl sig efter färg.

  SvaraRadera
 2. Nej men där är den ju - Paeonia potanini!!!!! Kan meddela, att två timmar efter att jag vittjat brevlådan, och funnit ett jättetrevligt brev med fröer av nämnda pion, var fröerna i jorden!!!
  Det ska också bli spännande att se om jag lyckas med den "kinesiska" fjäderstjärnsvindan. Har gjort tappra försök tidigare (med norpade fröer) men det har inte velat sig riktigt. Men med äkta kinesfrön går det säkert bättre!! Och kommer det någon kines förbi kan jag ju alltid skryta med denna asiat i trädgården. Man får ju hålla sig väl med supermakter!!
  Och, fröerna av vivan! Jag har redan googlat på såråd, och de blir att vänta till i mars med att pula ner dem. I övrigt låter det ju betryggande, det ni säger, att den är lättodlad.
  TUSEN TACK för vinsten i skylt-tävlingen!!!
  /Ruben

  SvaraRadera
 3. Väl bekomme! Roligt att det föll i smaken. Och mer ansvarstagande fröförmyndare kunde vi ju knappast ha hittat, hör vi! ;-)

  SvaraRadera
 4. Wow,ingen lypsyl på linsen där inte,vajert!

  SvaraRadera
 5. De där var så läckra att man skulle kunna äta dem med pappret på!

  SvaraRadera
 6. Hello again,
  Are these from your own garden?
  Impressive.

  SvaraRadera