tisdag 13 oktober 2009

Tord tar sig ton - igen!

Minns ni episoden då högre makter drev gäck med den korkade Tord? Nu är det dags igen. Denna gång har man dock uppgraderat spexet. I stället för dygdiga fasanhönor har den högre makten nu placerat ett helt gäng små, skälmska, och för Tord helt oemotståndliga, rapphönor i hägnet på åkerholmen.


Psst... sockerpullan

Som vanligt cirklar Tord runt runt kring buren, utan att hitta någon ingång. För att dölja sin frustration försöker han lugna sig med den trevliga lilla visa han inspirerats till av sin idol och meningsfrände i kvinnofrågor, den kraxande kajan Anders, kassör i den lokala bollklubben: ”Tuppen Tord är en stor charmör. Han gör hönorna på gott humör /.../ shagga shagga shagga”, skrålar Tord med gäll och bångstyrig stämma. För en gångs skull har den fåniga fasanen rätt – han väcker verkligen stor munterhet i hönsgården. Pullorna garvar nästan näbben av sig när Tord tar ton.


Kassör Anders,
här med klubbkamraten Maud,
överinser spektaklet på åkerholmen

Till råga på allt har de rappa hönorna till skillnad från Tord verkligen hittat en liten öppning i hägnet, där de tidvis turas om att ta sig in och ut i ett evigt stafettlopp, för att låta sig jagas av den allt tröttare och hesare Tord. Rapphönorna har faktiskt aldrig haft så roligt, Tord har faktiskt aldrig framstått så hopplös och i diket ett kort stycke därifrån sitter som vanligt Max och ser roat på och slickar sig om munnen.

2 kommentarer:

  1. Den där hönan ser väldigt äggsjuk ut! Ack ack!! /Ruben

    SvaraRadera
  2. Kära bloggvänner!

    Vad ska jag säga! Sockerpullan. I love it!!

    Marit

    SvaraRadera