onsdag 7 oktober 2009

Och vem vill inte ha en flamingo i trädgården?

I flera års tid hade vi önskat oss en flamingo. Vi hade sett dem hos andra, och beundrat det lite plastiga men ändå så fräckt färgsprakande exotiska uttrycket. Men skulle vi verkligen ha självförtroende nog att utmana den gängse goda smaken?

Det var dessutom svårt att få tag på tillförlitliga uppgifter om hur mycket kyla en flamingo egentligen tål. Det är ju inte precis Dennis vi pratar om, utan ett förfinat och förmodligen ömtåligt fjäderfä från varmare breddgrader.

Till sist, ivrigt påhejade av ägarna till en utomordentligt trevlig plantskola och besöksträdgård i Blekinge, vågade vi oss för några somrar sedan på att äntligen bära hem en egen, långbent trädgårdsflamingo.


Acer Negundo ’Flamingo’ - ett husdjur vi varmt rekommenderar

I två år har nu den brokiga asklönnen Acer Negundo ’Flamingo’ lyst upp Sänkan med sina rosatonade skott, och trots bristfällig vintertäckning har han bara fryst tillbaka en liten smula, vilket snabbt kompenserats med ivrig och kraftfull årstillväxt. Vårt enda klagomål på herr Flamingo är att han är mediaskygg och flaxar med vingarna så fort vi försöker föreviga honom på bild - det tog faktiskt ända tills häromdagen innan han behagade fastna som något annat än en oigenkännelig trasselsudd.


Flamingo, blygt kisandes mellan vingarna

5 kommentarer:

 1. God morgon kära bloggvänner!

  Jag ser även att ni lyckats fånga en viktig ingrediens när det gäller flamingos, nämligen den karaktäristiska rosa nyansen. Eller är det bara en avvikelse orsakad av er Kodak Instamatic??

  Oavsett vilket så har även jag skaffat mig en flamingo, även den med rosa inslag, Miscanthus sinensis 'Flamingo'.

  Och nu med en flamingo i trädgården känner jag att den känns mer komplett och välkomnande.

  Var det bara det som krävdes frågar jag mig? En flamingo, oavsett sort? Eller är det här bara början på en vild jakt på den ultimata flamingon, den som delar säng med dignitärer som Crockett & Tubbs? Med det rosa huvudet stickandes upp bredvid krokodilen på Crocketts båt??

  Suck, jakten på det ouppnåeliga...

  /Marit...

  (men för säkerhets skull, jag vill inte hitta en flamingo bakom ip-onlyskylten)

  SvaraRadera
 2. Godmorgon kära Marit! Vad gjorde man utan Wikipedia! I Tierp hade Crocket & Tubbs sedan länge fallit i glömska - men tack för att du återupplivade minnet av denna kulturbärande duo!

  Och attans att du genomskådade vår nästa plan för hemliga lådan bakom ip-only (skylten skulle ju faktisk lämpa sig som alternativ julkalender!). Men nu när du lanserat idén med Poste Restante öppnas ju oanade möjligheter, eller hur ;-) /A

  SvaraRadera
 3. Jaha.... det vara bara en tidsfråga innan ni skulle falla dit för "kitsch"....men men men den är ju en riktig skönhet... ; )
  /Janne

  SvaraRadera
 4. Kul att få se alla era raringar. Själv stod jag i beundran över just den avbildade romantiska lönnen. Hade starka funderingar, men det stannade därvid.

  SvaraRadera
 5. Flamingo, ett sånt passade namn. Ser ut att ha det något torrt om fötterna dock.

  SvaraRadera