söndag 25 oktober 2009

Moderna trädgårdsmysterier 10: Osynlig inbrytning

Ganska nyligen berättade vi om vår brådmogna lilla guldhassel Andrew. Naturligtvis har även vår stora vanliga hassel Sven intill gärdsgården hunnit få sina dekorativa hanhängen.


På gång, laddad och tänd
– Tomas Ledin hade inte gjort det bättre

Likt de flesta andra fruktbärande träd och buskar i trädgården har Sven varit flitig i sitt nötproducerande i år. I vanlig ordning blev det dock inte särskilt många nötter kvar till oss när väl Dennis, nötskrikan Edit och husmössen hade bunkrat upp sina vinterförråd. Den handfull nötter som fanns kvar var emellertid riktiga praktexemplar – förtrollande vackra:


Som en dröm – Östen Warnerbring hade inte gjort det bättre

Men… – vid en närmare kontroll har det nu visat sig att varenda nöt som Dennis och kompani generöst efterskänkt till oss är tom. Dessa nötter ser ut, och väger precis lika mycket, som vanliga hasselnötter så hur hamstringsligan förstått att rata just dessa nötter är ett mysterium. Om det förhåller sig så att även Dennis nötter faktiskt är tomma återstår ändå mysteriet hur någon eller något lyckats, helt utan yttre åverkan, ta sig in i alla nötter och kalasa upp kärnan. Är det de där sabla extra-terrestrialerna som varit framme igen? Suck…


Som i en SF-film – Steven Spielberg hade inte kunnat göra det bättre

5 kommentarer:

 1. God kväll kära bloggkollegor!

  Jag har bara en sak att säga: Camellia!

  Mark my words.

  /Marit, orolig

  SvaraRadera
 2. Äsch, var inte orolig Marit. Det finns ingenting som inte en schysst exorcist kan fixa. Funkar finfint också på extraterrestriala grafiska formgivare.

  SvaraRadera
 3. Aha, och har ni några namn på exorcister att förmedla så där i förbifarten??

  /Marit

  SvaraRadera
 4. Jamen som av en händelse har vi ju det! Möt vår vän Yogi Kali Sulfata - MYCKET kompetent: http://www.varldensresor.se/Bilder/indien_450r.JPG

  SvaraRadera
 5. hahahaha, jag tycker mig känna igen den mannen! Säljer han månntro även träd??

  Marit

  SvaraRadera