måndag 12 oktober 2009

Kära knäppskallar

Det finns tydligen, bland växterna precis som bland människorna, knäppskallar som vägrar göra som alla andra, men är lika glada ändå.

En av våra stormhattar vägrade följa sina släktingars invanda mönster och blomma i juli. ”Varför ska jag blomma just i juli?” Frågade sig den filosoferande stormhatten. ”Jag som är stormhatt älskar ju höstens vilda vindar kring kinderna, regnets smatter och de klara färgerna på lönnarna runt omkring mig”.

Så just den här stormhatten knep ihop knopparna hela sommaren, medan hans grannar kråmade sig i det svettiga solgasset.


Vi har för oss att det var någon som nyligen
såg Star Wars-gubbar i trädgården...

Lagom till att höstens stora skådelspel startade slog han ut sina blåvita mössor, och nu står han där i ensam prakt – mer än lovligt frostbiten, men stolt och unik!

Eftersom det finns arboarkticer som fyller tämligen jämna år just idag kan man inte låta bli att undra om inte avsikten bakom det fördröjda skådespelet också kan ha varit att få skina lite extra just den 12:e oktober. ;-)

9 kommentarer:

 1. Då får man gratulera med dagen då :)

  SvaraRadera
 2. God morgon kära bloggvänner!

  Aha, ännu en pusselbit har lämnats angående de hemliga och oidentifierade bloggarna i tierpstrakten. Någon fyller jämnt antal år den 12 oktober. 40?

  Nu till något ännu viktigare. Aliens i trädgården. Ett mycket allvarligt problem, som uppenbarligen ställer till blomningen. Det finns en tydlig visuell koppling till Star Wars-figurer tack vare den hjärnliknande toppen på "blomman".

  Där döljer sig förmodligen några utmattade utomjordiska varelser som nu råkat upptäcka att de missat hela grejen, att deras kamouflage tyvärr inte gav möjlighet att observera omgivningen, och att de därför "öppnade" sig för sent.

  Det är bara att klippa av den så kallade stormhatten och stoppa ner i en svart sopsäck. För säkerhets skull. Och tänk inte ens tanken att plantera den på Jurtjyrkogården.

  Förresten. Grattis. :D

  /Marit

  SvaraRadera
 3. Då kan jag bara önska er en riktigt skön dag och gratulera - inte minst till att naturen står på er sida.

  SvaraRadera
 4. Jag är säker på att de tjuvläste min blogg om oktoberstormhatten och tänkte: Kan de så kan väl vi inte vara sämre.
  Självklart, så måste det vara!
  Stort grattis på 0-dagen!
  Eva

  SvaraRadera
 5. Inget att oroa sig över Arbo en del sparar sig, som t.ex till en födelsedag,grattis på dig/er?, till de jämna.Välkommen in i visdomens värld..;)

  SvaraRadera
 6. Tjuvläsande rymdmonster? Ja, det ante oss att detta märkliga monster-blomster dolde en annan identitet. Månntro moderskeppet kommer och hämtar den nu, när den är avslöjad??? Ser ni något märkligt himlafenomen ikväll vet ni alltså vad det är...

  Och tack alla vänliga bloggare för gratulationerna! Får väl erkänna att man tiggde lite om det ;-)

  SvaraRadera
 7. Då får man instämma i övrigas gratulationer... fint att stormhatten "sparat sig" till din födelsedag... Hipp-Hipp...
  /Janne

  SvaraRadera
 8. Men grattis jag stämmer också in som alla andra. Min oktoberstormhatt är mörkblå och den har nyligen börjat slå ut den har massor av knoppar men jag tror att frosten tar den. Att den skall vara så sen av sig den kan ju tänka till lite och sätta fart.
  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 9. Hm, intressant att höra att oktoberblommande stormhattar tycks finnas lite här och var runt landet. Och det kan ju knappast vara födelsedagsblomning alla de exemplaren haft i åtanke... ;-)

  SvaraRadera