lördag 16 oktober 2010

Hemliga lådan

Det kom ett paket med utländska frimärken och avsändaradress:

Hvalsø - hvafalls?

Det visade sig innehålla en fantastisk skatt - en bortglömd gömma med exotiska ädelstenar som lagts undan just till Arboarkticums prydnad. Paketet innehöll nämligen en beställning från Pionexperten - eller Paeoneksperten, om man ska tala expertens eget språk.

Beställningen gjordes redan i juli, och den föll sedan i glömska. Vilken glädje att såhär på odlingssäsongens sista skälvande dagar överraskas med dessa juveler till knölar (särskilt glädjande var det dessutom att den lätt astronomiska räkningen betalats redan vid beställningstillfället)!

Och vilka knölar detta nu visade sig vara! Större och kraftigare pionrötter får man leta efter - och våra förhoppningar inför nästa års pionblomning börjar anta nästan löjeväckande former när vi betraktar de bruna korvarna. Men väl är väl det - det gäller att ladda med glassiga, mentala månadsmagasinsmässiga bilder av kommande växtsäsong för att hålla modet uppe inför kommande halvårsprövning. 

Chocolate soldier (KÖP KÖP KÖP, nu är den på rea!), White Innocence (för att ersätta ett felköp),
Obovata var. alba (den vackraste pionen i världen?) och Officinalis ssp. hutchi (sorry, slut!).
  

3 kommentarer:

 1. Å herreminskapare, grattis!!!! Vilken underbar gåva till er själva, betalt och klart! De ser ju ut att vara i ett fantastiskt skick dessutom.
  Jag fick hem två kinesiska luktpioner i veckan, som jag spontaninhandlat från Pionkompaniet nån gång i september, men ack, den räkningen följde med paketet.

  SvaraRadera
 2. Pionkompaniet, bra där, har glott på deras sortiment ibland med habegär i blicken! Men som du själv noterade - dansk pionexpertexport känns liksom mer... gratis! :-D

  SvaraRadera
 3. Ska genast ta mig en tur till Pionkomaniets förlovade websida;) Tack för tipset!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera