torsdag 28 oktober 2010

Eftertankens kranka krukor

En odlingssäsong är över och återigen ser det ut så här i det fula hålet i syrénhäcken. Hur kunde det bli så här? Igen? Vi som inte skulle handla så mycket i år. Bara plantera sådant som vi redan hade stående eller själva drivit upp.
Nädå, vi har inte alls handlat så mycket i år. Inte i år heller! Lalalalallaala...

Vad brukar ni göra när det här inträffar? Och inte minst - vad göra med alla krukor? Att åka till tippen som vi brukar känns som ett fruktansvärt resursslöseri. Pantsystem, någon?

4 kommentarer:

 1. Ja, Plantagen har börjat med pantsystem på sina krukor... men då måste man köpa plantor hårt odlade från Holland som oftast dör på vägen hem! Är min erfarenhet... så det blir väl till att åka på återvinningen!

  SvaraRadera
 2. Hallå Ingela!
  Det var länge sedan. Välkommen tillbaka.

  Delar i huvudsak din uppfattning om Plantagen, men någon enstaka gång kan man ha tur. Ibland har de reat ut fantastiska barrväxter som ingen annan förstått storheten med. Det stora problemet med kedjan utöver det tråkiga standardsortimentet är enligt vårt förmenade att man numera är nästan lika dyra som riktiga handelsträdgårdar och då är ju valet lätt. Så, nej, pantsystemet får nog vara. ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja vad gör man? Jag har så svårt, så svårt att slänga något som KAN komma till användning, så det står nog tusen svarta plastkrukor i mitt trädgårdsskjul vid det här laget.

  Håller med om Plantagens allmänna tråkighet. Men ibland, på vinterhalvåret, gör jag mig ärende dit på vägen hem från jobbet, bara för att få gå en stund bland växter och grönska och ljus. Ett substitut för Medelhavssemester kanske.

  SvaraRadera
 4. Men bara släng möget, vetja! Eller spara undan de bästa, diska och sätt igång med underbar förkultivering;)
  Ha det bäst,
  Charlotta

  SvaraRadera