måndag 18 oktober 2010

Förr. Fast nu.

Den arboarktiska seden bjuder att köksspisen ska prydas av färska blommor, så länge säsongen har något att erbjuda.


Sommar på spisen åtminstone ännu någon dag

Nu tycks den tiden obönhörligen förbi. Vilken tur att vi i alla fall hann med en lov runt tomten i fredags kväll, så att årets allra sista stockros, färgväxlartobak och luktärt fick en sista respit inomhus. De som lämnades kvar åt sitt öde utomhus försmäktade i kylan under helgens nattliga iskyla.  Eller, inte riktigt allihopa faktiskt: grekvädd, bergklint och blodtopp tycks näst intill odödliga, eller åtminstone ha minst nio liv, och blommar ännu med allt blekare kinder i rabatterna. Ska man våga hoppas på ännu en helgbukett?

3 kommentarer:

  1. Ja grekvädden har nio liv och de andra väddarna också och ringblommorna, men allt det andra det är absolut visset. Här står förstås astrarna på väg att blomma, de är segast av alla..

    SvaraRadera
  2. Ljuvligt och sannerligen i grevens tid! Här kippar höstastern efter luft, men för övrigt finns inte mer blomning att se så långt ögat når. Inte för att jag tvunget måste vara värst... men -8 i två nätter... Tjo!

    SvaraRadera
  3. Ska nog plantera lite astrar till nästa år - såna saknas av någon anledning i våra rabatter. -8 x 2? Aj. Jo, nu var du faktiskt värst! (spännande som omväxling - annars brukar vi vara rätt bra på att slå temperaturrekorden på köldsidan)

    SvaraRadera