torsdag 3 september 2009

Och ännu en rotsak

Man kan inte komma ihåg allt.

Häromdagen råkade vi kasta ett öga på rödbetorna. Eller - det som en gång varit små delikata saftiga rödbetor men nu befanns vara en bortglömd samling griniga gråsprängda träbockar som bittert muttrade om forna tider."Det var bättre förr"

De gamla betorna har växt ner till markduken under pallkragen de odlas i, och HÄVER sig nu i stället långsamt uppåt, på väg ut över pallkragens kant. Du milde, ska man behöva drömma mardrömmar om hur huset invaderas av denna bittra gamla skara, krävande sin rättmättiga pensionsrätt i form av en ättiksinläggning med pepparrot???

Nä, det blir inget med det. I stället drar vi oss till minnes en liten lustig amuse vi en gång serverades på ett mycket trevligt västsvenskt etablissemang. Amusen bestod av vodkabaserade rödbetsshots i små glas - håll med om att det genast börjar låta hoppfullt igen? Vi ska nog plocka fram vår nya leksak råsaftcentrifugen och göra processen kort med gnällbetorna. Vem vet, kanske en skvätt vodka i stället för ättika i strupen förmår även de här knölarna (rödbetorna alltså, vilka trodde ni?) att sjunga en muntrare visa?

7 kommentarer:

 1. Det receptet kommer att göra gott!:)

  SvaraRadera
 2. Rödbetsshots, se där. Det är väl Bortstj och snaps i modern, kombinerad tappning?

  SvaraRadera
 3. Haha, åh vilken festlig blogg!
  Upp på blogglistan med den!
  /Mikaela

  SvaraRadera
 4. God kväll kära bloggvänner!

  Jag kan inget annat än skratta högt, sprit ännu en gång! Underbart. Festlig blogg är ordet.

  Självklart ska man göra pinan kort med tjuriga träbockar. Men en shot är en shot och kan vid vissa tillfällen även flamberas. Så kanske ska man inspireras av dramatiken i Gävle innan jul och även lägga till det momententet? Det som funkar med en högrest halmbock kanske även funkar med en tjurig träbock.

  Är det så att ni hemliga bloggare på Upplandsslätten, har ett hemligt uteliv på Stureplansslätten bland drinkar och sturesvampar?

  Mysteriet tätnar...

  Fortsättning följer, det är jag övertygad om. Jag är fast som i en thriller utan slut :D

  Slutligen en fråga, svarskommentaren som försvann, vart tog den vägen? Ännu en mystisk pusselbit på vägen mot upplösningen...

  /Marit med pannan i djupa veck...

  SvaraRadera
 5. Kan meddela att jag såg er bortsprungna grävling i en Biergarten utanför Berlin. Men du, det var väldigt vilken ölmage han hade!!! /Ruben

  SvaraRadera
 6. Där ÄR ni ju!!! Som vi har väntat.

  PS: Ruben - Rolf är hemma nu. Åkte han med dig? Vår lund är sig inte riktigt lik efter att han grävt upp gångarna på jakt efter jästa plommon.

  Marit: Svarskommentaren? Hm. Just nu befinner den sig någonstans mellan Stockholm och Helsingfors. Fortsättning följer.

  SvaraRadera
 7. Gud vad spännande!

  Ruben, tänk att du har träffat fylle-Rolf!

  Och med tanke på alla festliga inlägg på denna blogg är det inte konstigt att grävlingen Rolf är ett sådant party-animal :D

  http://arboarkticum.blogspot.com/2009/07/rolf-lost-found.html

  Marit

  SvaraRadera