söndag 6 september 2009

Mossigt

Grenen ’trädgårdspynt’ hör kanske inte till de områden där vi lägger mest energi, men i Helsingfors botaniska trädgårds växthus föll våra ögon oväntat på ett litet stilleben som fångande vårt intresse.

Mossigt - ett inredningstips för växtstofiler

Man kan inte låta bli att undra lite över tillkomsten. Den botaniska trädgården med sin systematiska avdelning och tydliga skyltning är visserligen mycket vacker och intressant, men i allra högsta grad en plats där odling sker av akademiska orsaker - och knappast platsen för lustiga infall och utsmyckningar.

Innehållet i krukan är inte heller någon känslig exot som kräver växthusskydd för sin överlevnad - utan en helt vanlig härdig ärtcypress, Chamacyparis pisifiera.

Vi gissar att krukan glömts i något hörn och att den som återfunnit den gillat naturens eget sätt att pynta terrakottakrukan och inte kunnat låta bli att dela med sig av dess oemotståndliga mossiga charm.

6 kommentarer:

 1. Liknar min gamla stormhatt - som faktiskt är äldre än jag! Mysko. /Ruben

  SvaraRadera
 2. Trevligt om Helsingfors (inkl föreg inlägg). Har varit där, men måste erkänna det var på den tiden då det var annat än trädgårdar som stod på dagordningen (jag borde skämmas, jag vet). Om mosshatten, vem vet, kanske ingår det i botaniska experiment att prova att odla växter på annorlunda vis? Vackert är det iallafall – mossigt är cool!

  SvaraRadera
 3. Man kan inte låta bli att känna ett visst intresse för att se Ruben i sin gamla stormhatt...

  SvaraRadera
 4. God kväll kära bloggvänner!

  Ruben i en mossig stormhatt låter ju ännu mer intressant eller hur?

  Hälsningar från Marit som slår på tangentbordet. Någon av telningarna har spillt vätska på tangentbordet. Det underlättar inte när man ska skriva. Skriv upp det.

  Marit

  SvaraRadera
 5. Gillar den verkligen! Både som kruka och stormhatt.... =)

  SvaraRadera