måndag 28 september 2009

Den transsylvanska vampyrviolen

Det milda höstvädret har fått vampyrviolen att vakna till liv och krypa upp ur sin kista. 'Vampyrviol' är vår egen benämning på denna lilla, till synes rara, viola som härstammar från Draculas hemtrakter i Transsylvanien. Viola jooi är det korrekta namnet och vanligen kallas den rumänsk viol.


Förrädisk

Det sägs att den doftar gott. Det är naturligtvis en ren krigslist, så av rädsla för att förvandlas till bleka nattvandrande blodsugare har vi inte vågat oss på att stoppa ansiktet i käften på den för att känna efter. I brist på arboarkticernas halspulsådror har den tydligen fått nöja sig med ett vegetariskt alternativ och har släckt törsten med sura rönnbär – notera de skrumpna skalen på de stackars bären som råkat falla inom räckhåll för vampyrviolens lismande leende och dräglande käftar.


I Arboarkticum lurar ständigt faran!

5 kommentarer:

 1. haha, underbart!! Jag satte kaffet i halsen av ren förskräckelse!

  Tips: Plantera rönnbären i Jurtjyrkogården så är återvinningen igång och vampyrviolen ständigt försedd med näring.

  /Marit

  SvaraRadera
 2. Raglande vampyrrönnbär??? Tja, varför inte - man kanske kan sälja dem som husdjur till unga gotare? Men vid närmare eftertanke - njä. Vi vill inte ens föreställa oss Arboarkticum efter att vampyrrönnbären i sin tur satt gaddarna i Rolf och Barbro med anhang...

  SvaraRadera
 3. Den är bara för söt, den bor hos mig också, men har inte blommat om. Kan det bero på näringsbrist av något kusligt slag?

  SvaraRadera
 4. Vilken vacker bukett det skulle kunna bli och så fatalt att njuta av väldoften!

  SvaraRadera
 5. Vilken söt viol den skulle nog passa hos mig ochså. Det blir en på önskelistan det.


  Ha det gott

  Gunilla

  SvaraRadera