söndag 20 september 2009

Gräsligheter

Det har kuttrats lite väl förnöjt från oss i Arboarkticum på sistone, när det gynnsamma trädgårdsvädret kommit på tal. Det är dags att nyansera den långdragna lovsången. Vi anlägger nu vår allra bästa imitation av Sverker Olofsson och frågar oss – och er - detta:

”Är det MENINGEN att gräset ska fortsätta växa ohemult långt efter att halva september passerat? Va? Kan det vara MENINGEN att halvt utslitna arboarkticer i stället för att svassa runt med en Bellini i näven en sommarvarm lördagskväll i september ska ägna de sista ljusa timmarna på dygnet åt stenhård gräsklippning som dessutom omöjliggör alla försök att fotografera och finna inspiration till trädgårdsbloggeriet? Va?? VA??? Ska det va på det här viset???”


Traktor och Stigge – Arboarkticums två trogna gräsklipparhjältar, som dock börjar närma sig pensionsålder, var icke odelat förtjusta i extratjänst en lördagskväll.

4 kommentarer:

 1. God förmiddag kära bloggvänner!

  Äntligen! Äntligen ett alkoholdoftande trädgårdsinlägg, som jag har väntat.

  Och nej, det är inte meningen att ni ska lida så. Stackars er! Ur led är tiden. (eller var det gräsmatten som växer sig ur led)

  Och för er information, för att fira gårdagens lottovinst bakom IP-Only-skylten i Gånsta, drack jag också en Bellini och tänkte goda tankar om välvilliga men anonyma bloggkollegor i Uppland :D

  Marit

  SvaraRadera
 2. Tack för medlidandet! Men vi kan försäkra dig - det fanns tid för ett glas vin efter gräsklippningen ;-) Sådant kan ju lyckligtvis, med fördel, utföras även efter mörkrets inbrott.

  Tror dina goda tankar kändes ända hit faktiskt. Och välvilliga - det är vi mot de som gjort sig förtjänt av det! ;-)

  SvaraRadera
 3. Man kan kombinera också, och köra gräsklippar'n på etanol...
  767 stycken? (nu har vi efter intaget slirat ned till föregående inlägg) Här har man trott att ni har trädgård, inte en hel urskog. Impade är vi som vanligt.

  SvaraRadera
 4. 781 efter helgens shoppingrunda i Sörmland!
  ;-D

  SvaraRadera