tisdag 8 september 2009

Meles meles horribilis

Ibland kan man fråga sig om det här verkligen är en trädgårdsblogg, med tanke på hur mycket uppmärksamhet som i stället för åt sköna blomster ägnas bekymren med Arboarkticums fyrfota grannar och ockupanter.

Även Rolf är tveksam till om vi verkligen är lämpade som trädgårdsskribenter. Om han var en något enerverande granne redan förut så är han sedan hemkomsten från trädgårdsresan till Tyskland, som han gjorde med Ruben häromsistens, en fullkomlig mardröm till nabo. Frågan är om vi någonsin kan förlåta honom allt han ställt till med under vår vistelse i Helsingfors. Efter att först ha gått bärsärkagång i Lunden och vräkt i sig jästa plommon (tack Ruben, för att du försatt honom i de jästa dryckernas våld) alltmedan han sparkat iväg våra fina kantstenar och bökat upp fliset på gångarna har han sedan raglat iväg till vår nya Lavrabatt och druttat på ändan mitt i en stötdämpande funkia. I försöken att ta sig upp har han uppenbarligen gripit tag i rariteten Paeonia caucasica som vi fann ömklig och uppsliten ovanpå en tragisk jordhög med karakteristiska tassmärken. Det är som att Rolf tycks säga oss att det vi skapar i Arboarkticum ändå inget är värt i jämförelse med vad han har upplevt på sina resor.


Roffe was hier. Tack så j*a mycket…

Det enda han skonade i våra nyplanteringar var detta – kryphallonplantan som han naturligtvis utgår ifrån är uppkallad efter honom själv.


En del får en stjärna på Broadway medan andra
grävlingar får en hallonplanta uppkallad efter sig

Nu är vi så förbaskat trötta på denna grävling att vi kommer tillgripa vårt sista vapen: komplett ignorans. Eftersom uppmärksamhet och berömmelse tydligen är precis vad Rolf går igång på tänker vi inte nämna honom med en stavelse, någonsin igen.

11 kommentarer:

 1. Trots att jag måste skratta så förstår jag ju samtidigt vilket elände detta (o)djur ställer till med. Vill bara påpeka, att jag faktiskt aldrig mötte Rolf öga mot öga i Berlin. Hans dåliga hållning till jästa drycker måste han haft med sig från norduppland! Några tips vill jag dock ge; åk aldrig till Finland och döp aldrig ett hallon efter vår gode Rolf!!!! Det straffar sig.
  /Ruben

  SvaraRadera
 2. Nänä. Skyll ifrån sig bara - vi har nog sett hur Rolf sitter och smygläser din blogg och nickar gillande (gärna med ett glas hemkört i tassen - och varifrån DEN inspirationen kommer kan man möjligen diskutera).

  Vill för övrigt påpeka att det aldrig skulle falla OSS in att döpa ett hallon efter Rolf (han kan möjligen få en stinkkremla eller slemsopp). Det är något annat ärkepucko som lyckats med hallonbedriften.

  SvaraRadera
 3. God kväll bloggvänner!

  Vafalls! (har länge undrat när det skulle passa att använda detta mycket underskattade ord.)

  Rolf, den litterära, smygsupande grävlingen har nu verkligen "skitit i det blå skåpet" som Loffe Carlsson skulle ha sagt. Han skulle inte ha försökt att rädda sitt eget skinn genom att grabba tag i en pion. (Uppbragd! Ännu ett underskattat ord).

  Kära samlare, samla er och betänk dock (wow, idag får jag verkligen nytta av många icke-så-ofta-använda ord) att ni ändå lämnade landet för att förlusta er. Betänk då att er mindre bemedlad vän och granne Rolf kanske fick en mindre depression och agerade ut denna frustration och saknad efter er genom att gå bärsärk i trädgården.

  Men nu är ni ju hemma igen, en pion mindre men med en lycklig Rolf i närheten. (Kanske närmare än ni tror, förmodligen lurar han bakom nacken på er när han försöker smygläsa Rubens blogg).

  God kväll och håll fönster och dörrar stängda...

  /Marit

  SvaraRadera
 4. Marit: håller med dig - Rolf behöver stöd, inte bannor!!! /Ruben

  SvaraRadera
 5. Stöd? Ett kok stryk är vad han skulle behöva. Det har vi aldrig mått dåligt av så det kan inte skada honom heller!

  SvaraRadera
 6. Hallå, är detta ännu ett inlägg jag kan använda i uppfostrande syfte för mina telningar? Eller ska jag gå på Rubens linje med positiv förstärkning? Gud vad svårt det är med alla dessa valmöjligheter!!

  Marit

  SvaraRadera
 7. Marit, vad vore bloggeriet utan dina kommentarer?! ROFL! (Alltså inte Rolf - utan Rolling on the Floor Laughing)

  SvaraRadera
 8. Det är ni som tar fram det värsta hos mig helt enkelt. Min blogg är skittrist.

  Marit

  SvaraRadera
 9. Trist? Nu är du inte rättvis mot dig själv faktiskt. Vi har läst trista bloggar - och tro mig, din blogg är inte trist, o du osedvanligt skrivkunniga Enköpingsbo!

  SvaraRadera
 10. ah, osedvanligt. Jag lägger in det på min lista med bra ord!

  Marit

  SvaraRadera
 11. Whoops! Så här sent får inte vi vara uppe - nu blir allt morgondagens text senare än vanligt! :-D Fridens och god natt!

  SvaraRadera