onsdag 30 september 2009

Varmt om tassarna

Brrr, den kryper allt närmare, den skräckinjagande nattfrosten. Den är nära, mycket nära, men ännu är den inte riktigt här (vi tror att den just nu är i trakterna av Östervåla). Kanske blir det rentav en lättnad när den knackar på? Dags att ge upp motståndet och slappna av, vända fokus inomhus och tända ljus, elda i spisarna och läsa frökatalogerna? Ni har väl sett att Plants of Distinction redan släppt sina nyheter för 2010?

När vi då sitter där avslappnade och bekymmersfria är det skönt att veta att vi har så förnuftiga magnolior. De har nämligen redan iklätt sig sina lovikavantar, och inväntar med förtröstan årets vinter.


För Magnolia loebneri "Leonard Messel" duger
endast vantar i äkta angoraull

7 kommentarer:

 1. En eloge till de magnolior som nöjer sig med lovika. Inte vidare klimatsmart att som Leonard kräva angora! Phui!! Fram för närproducerat!! /Ruben

  SvaraRadera
 2. Inte klimatsmart? Det har Leonard efter oss. Det kan ju knappast kallas klimatsmart att odla magnolior just i Mälardalens yttersta, kallaste utpost...

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar bild. så varmt o skönt de har det. Och visst, frostspöket är nära nu. Inatt eller i övernatt (kan det heta så?) är de varnat. Och sedan på söndag sa de snö! Men det kan väl inte vara möjligt.

  SvaraRadera
 4. Alltså, då är det en tidlösa och då faller ju hela ordskojet.Ja. ja. Tack, tycker faktiskt bättre om ordet tidlösa än höstkrokus.

  SvaraRadera
 5. Jo nog lurar nattfrosten runt knuten allt. Det står nog inte få förrän en annan får ta på sig vantar också.

  SvaraRadera
 6. Nä, det kallas nog dumsmart!! ;-) /Ruben

  SvaraRadera
 7. What a lovely fuzzy bud in wait! Love the photo too.

  SvaraRadera