söndag 10 maj 2009

Vampires of the Day

Våren är, som vi alla vet, underbar. I år har dock glädjebägaren smolkats en smula i Arboarkticum på grund av den mångfald hemska, stora och våldsamt kliande myggbett som drabbat arboarkticerna. Det hela är lite märkligt eftersom angreppen pågått i över en månad nu, alltså sedan långt innan några förmodade större populationer av mygg skulle ha vaknat. På grund av regnskuggan och den omvittnade torkan på platsen brukar mygg normalt heller inte vara några större problem här.

Trots det påtagliga beviset för angreppen har vi inte sett eller hört några svärmar av potentiella blodsugare. Förrän igår. Mitt under författandet av gårdagens text uppenbarade sig plötsligt inomhus, mitt på ljusa dagen och helt ljudlöst en mygga i miniformat, som slog sig ner på författarens underarm.


Varken vitlök eller solljus tycks bita på de här monstren

Det känns som om man har hört talas om sådana här myggor. Är det inte sådana som de har på andra sidan Östersjön, i Ryssland och Baltikum? Har de kommit hit nu? Är det rent av vi själva som fått dem med oss från någon av våra frekventa resor till Estland? På torsdag är det dags igen för den stora växtmarknaden i Türi. Den här gången ska vi verkligen hålla ögonen öppna så vi inte får med oss några oönskade fripassagerare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar