måndag 25 maj 2009

Moderna tider vid fågelbordet?

Det verkar skralt med familjebildningen hos våra grannar Dennis och Denise i år. Så här dags på senvåren är paret vanligen strängt upptaget med att fixa mellis och skjutsa sina osnutna telningar fram och tillbaka till fotbollsträning och minimeckarklubben. Däremellan brukar trädgården vara nedlusad av små nötväcksvandaler med samma enerverande röstresurser och överdrivna behov av bekräftelse som sina föräldrar.

I år har vi dock inte sett röken av fågelsmåttingar med det omisskänliga delfinutseendet. I övrigt är allt som vanligt - både Dennis och Denise är, liksom alla vårar, strängt upptagna med att glatt pilla ner solrosfrön i alla byttor och rabatter. Månne har de i år bestämt sig för att enbart satsa på sitt trädgårdsintresse???

För den som undrar om det är svårt att se skillnad på Dennis och Denise kommer här en kort lektion:

Dennis


Ska jag äta eller prata???

Ständigt pipande och skränande, uppblåst, hungrig och spattig. Något större och framför allt klumpigare än sin fru. Är aldrig så lycklig som när han lyckats slå en grönfink på käften.

Denise


Jag tror att jag är snyggast från det här hållet

Försöker verka en smula mer kvinnligt diskret, och är också möjligen en aning mindre våldsbenägen. Framför allt mer kokett i både utseende, röstresurser och rörelsemönster.

För den som är så hugad man kan även anmärka att helt modernt är inte paret, eftersom de uppenbarligen i mångt och mycket följer traditionella könsroller - men vi vill i alla fall, om det är till tröst för någon, poängtera att även Denise gärna ger folk däng när andan faller på. Även sin man.

2 kommentarer:

  1. Ho ho, vilken blogg! Har läst de senast fem inläggen, och tror inte mina ögon! Så här bra kan väl ingen levande människa skriva!!! Djupt imponerad. Tur att det finns fler inlägg att besöka. De sparar jag till ett senare tillfälle. Den som spar han har!!
    /Ruben

    SvaraRadera
  2. Ojojoj, hur tackar man för så fina ord??? Men - vi är ju bättre på att skriva än på att fotografera - du kan ju både och! Man får ju hoppas att du är uthållig i läsandet, eftersom det just nu (ser vi, oj!) ligger 181 inlägg här. :-D

    SvaraRadera