lördag 23 maj 2009

Rafflande i korta pionloppet

Med regndroppar i bladrufset har våra pioner idag på morgonen gjort upp om titeln i årets korta sprintrace för vildarter. Det blev en rafflande final!

Den dubbla dillpionen, Paeonia tenuifolia ’Rubra Plena’, som hela tiden varit storfavorit har förmodligen försummat träningen på grund av sitt ständiga kråmande och behov av att befinna sig i rampljusets fotoblixtar, och fann sig snöpligt omsprungen på mållinjen av inte mindre än TVÅ konkurrenter.

Tävlingsreglerna är enkla: första plats går till den pion som först av alla visar ståndarknapparna. Och första platsen i år går till:

Paeonia officinalis, bergpionen!The Winner Takes it All!

På andra plats hittar vi, trots sin ungdom, den väna enkla dillpionen, som trots höga odds inte var många minuter efter segraren.


Årets rookie

Rubra Plena är grymt besviken och tycks fast besluten att inte visa några ståndarknappar alls, efter denna nesa. Kronbladen är hårt tillknutna i den sura nunan.


Årets surpuppa

Efter denna rafflande idrottshögtid är det snart dags för primärhybridernas medeldistanslopp där Claire de Lune förväntas flämta Paeonia hybrida 'Bergius' i nacken. Säsongen avslutas med luktpionernas maraton, som pågår från juni till slutet av juli. Vad gjorde man utan alla dessa spännande sportevenemang!

1 kommentar:

  1. Tanken har faktiskt aldrig fallit mig in att presentera blomsterprakt i idrottstermer. Oavsett är det vacker blomsterprakt du visar.

    SvaraRadera