söndag 5 april 2009

Melankolisk Jösse

Jösse har inte varit sig riktigt lik på sistone. Efter att hela vintern ha varit Iddi ytterst behjälplig i slakten av trädgårdens dyrgripar, sitter han numera oftast helt stilla intill gärdsgården i Köksträdgården och tittar ut över åkern.


Det är ovanligt tomt i Jösses blick

Den annars så illvillige gnagaren verkar nästan mild till sinnet och tycks i stum beundran, om än en smula apatiskt, betrakta säsongens sedvanliga skådespel – trandansen – som pågått en god stund nu.


Utsikt från Arboarkticum just nu - modern balett

Men att Jösse plötsligt skulle ha utvecklat någon slags ornitologisk ådra känns inte riktigt trovärdigt för oss som känner den gemene ringbarkarens sanna natur. Här är det något som inte stämmer. Det var DÅ vi gjorde upptäckten: nu vet vi vad Lo-Lo gjorde i Körsbärslunden för en månad sedan. Här ertappade hon Jessica på bar gärning med att nedgöra myntor. Hämnden blev snabb och effektiv. På Utsiktsplaten strax intill har kattan smörjt kråset med stor aptit.


Aber kadaver, snipp snapp snut - så, var den haren slut!

Tack Lo-Lo för ett väl utfört arbete. Och Jösse, sorry gamle gosse, men det ser ut som om det är dags att ge sig ut på köttmarknaden igen…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar