tisdag 7 april 2009

Harmoniske Hugo

Häromdagen hasade Hugo huggorm fram för första gången för säsongen, och poserade villigt för kameran medan han låg och pressade i solen.


Snart redo för Beach 2009

Hugo bor nuförtiden inte i Arboarkticum, utan på den angränsande granntomten. En gång i tiden bodde Hugo hos oss. Han var en god, sorkjagande granne och det var verkligen inte vi som körde bort honom. Det var i stället Daniel, som fattat tycke för vår tomt. Daniel är snok, och bra mycket större än Hugo. Egentligen en trevlig kille även han, men eftersom Hugo ändå redan sneglat på rishögen på granntomten delade de upp reviret broderligt. Hugo tycker dessutom att det är så lustigt att skrämma folket som bor på granntomten, och som inte alls förstått vilken soft och harmonisk kille han egentligen är.

I gammal folktro betyder en snok tur och ger skydd åt gården - den matades ibland till och med med mjölk. Huggormen däremot ansågs som ondskefull och olycksbringande. Det är naturligtvis rent förtal, men lite roande är det förstås hur dessa två typer delat upp tomterna emellan sig. ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar