torsdag 30 april 2009

Hemma hos Dennis

Dennis har länge halvt om halvt lovat oss ett personligt möte och visning av sitt ryktbara och specialdesignade hem - ett reportage med exklusiv ensamrätt för Arboarkticum.

Eftersom vi vet att många av våra läsare med spänning och fascination följer den glade gamängens framfart i vår närmaste omgivning har vi bearbetat den lille divan med silkesvantar, extra nötsponsring och dyrbara frömutor för att få honom att hålla sitt löfte.

Men ni känner ju alla Dennis karaktär: självupptagen, girig, lat och nöjeslysten. Är det inte det ena som hindrar honom från att få städningen avklarad, så är det det andra: pokerkvällar, tipsextra eller dans på Möbeln.

Häromdagen tog vi därför det hela i egna händer och begav oss till Dennis Dunge, dvs aspskogen i kanten av Åsen, för att leta upp Le Maîson de Dennis, och övertala honom själv eller hans fru om att släppa in oss för en liten pratstund.

Och inte behövde vi leta länge innan vi hittade rätt. Mitt inne i dungen, i en 4 meter hög aspstubbe, har det händiga paret inrett sitt eget lilla château, med inte mindre än FEM ingångar i olika höjd - alla perfekt murade utifrån en nötväckas storlek.

Men tror ni vi blev insläppta? Knappast. Vi kom aldrig längre än till porttelefonen, där en grinig röst pep:

- Nänä. Vi förstår nog vårt nyhetsvärde. In hit med kamera kommer ni inte med mindre än färska cashewnötter. DAGLIGEN.

Men där, kära läsare, går faktiskt gränsen för vad detta inredningsreportage skulle vara värt, så ni får nöja er med bilden på stora ingången till Dennis palats.


Arboarkticum goes papparazzi -
närmare än så här kom vi inte denna gång.

2 kommentarer:

 1. Ett mycket gott försök var det iallafall. Och jag måste ju erkänna att den där lite högdragna Garbostilen funkar! Nu är jag ännu mer nyfiken på deras inredningsstil... Jag tänkte mig howardsoffor och mörka engelska bokhyllor, birdstyle... Det skulle kunna funka med dekadens och pokerkvällar fantiserade jag... Men tipsextra? Nä, jag har kanske fantiserat åt helt fel håll!

  Jaja, jag får ge mig till tåls och hoppas på fler reportage!

  Kan bidra med cashewnötter!

  /å :)

  SvaraRadera
 2. Ja du, med tanke på det lokala inredningsmodet ska vi kanske snarare förvänta oss finska skinnsoffor, soffbord i krom och glas, valv mellan rummen och klickparkett? Nå, vi ska i alla fall hälsa marodören att hans fans lockar med nötbelöning om han släpper in oss!

  SvaraRadera