onsdag 22 april 2009

Gapis nya penthouse

Den trogne läsaren kanske minns att vi förra helgen avsåg att plantera ut vår östgötske brödgran Gapis på mammutträdets gamla plats, i nederkant på Åsen. Så blev det också, och den glade gamängen tackade för förtroendet genom att sjunga ekivoka visor och dra fräckisar på brett Norrköpingsmål. Alla förfinade barrkompisar runtomkring tittade en smula besvärat på sin nya granne men beslöt att acceptera nykomlingen med upphöjt jämnmod.

Strax därpå blev det omslag i vädret och vi insåg att det skulle bli dags för Gapis att möta den arboarktiska nattfrosten. Barmarksfrost kanske är bra mot fästingar, men den är inte att rekommendera för ovana små exoter som inte ens sett en snöboll på bild, även om de är en smula taggiga och fula i munnen. Kort sagt, något måste göras.

Vi beslöt att bygga en temporär bostad åt den kinkige lillkillen. Byggnaden blev en smula spartansk men utsikten över slättlandskapet går det inte att klaga på. Det har Gapis inte heller gjort, men hans grannar är måttligt förtjusta sedan de varseblivit den badrumsliknande akustiken i nybygget.


Gapis i full färd med att berätta om nunnan, prästen och kotten

Kanske tack vare bygginsatsen mår Gapis i alla fall fortfarande bra, trots att det varit nattemperaturer på nedåt åtta (!) minusgrader den här veckan. Suck! Vi undrar som vanligt vart växthuseffekten tagit vägen…?

2 kommentarer:

  1. Mycket stiligt. Men vågar man ta med sig barnen på besök till er, med såna huliganer i trädgården?

    SvaraRadera
  2. Vi kan bygga likadana burar till barnen så ska det nog gå bra... ;-)

    SvaraRadera