torsdag 6 augusti 2009

Dennis rabatter

Idag har vi inspekterat Dennis rabatt – den precis under fågelmataren, som han arbetat med ända sedan i vintras. Det är inte utan att man blir lite stolt över resultatet av vår lilla adepts ansträngningar. Han har uppenbarligen tillbringat de mörka månaderna med att läsa trädgårdslitteratur, och hans rabatt visar på inspiration från flera av våra svenska trädgårdsprofiler.

Av Ulf Nordfjell har Dennis lärt sig vikten av ett stramt formspråk. Den här plantan, med sina rena linjer har han placerat rakt under vildapeln, så att ingen besökare ska kunna missa att han inte bara har ett öga för estetiken, utan även vågar vara lite djärv:


Djärva linjer - eller bara provokativt?

Hos Lars Krantz i Ockelbo har Dennis fått inspiration till att dutta ut solrosor lite omotiverat här och var. Just den biten i Dennis trädgård är vi skeptiska till – men så gillar vi ju inte heller Wij Trädgårdar.


Urtrist.

Hannu Sarenström lämnar ingen oberörd. Inte heller Dennis har kunnat motstå hans förmåga att skapa masseffekt utan att förlora det ljuva och skira. Linfrö i massor har Dennis placerat i skuggan av den föregående plantan.


Mmmm, här fick han till det, typ!

Vi smickrar oss med att Dennis även hämtat en smula inspiration från oss. Inte för att vi någonsin skulle våga hävda att vi har öga varken för estetik eller ljuvhet, men en lust till det exotiska och ovanliga har vi. Den lusten hyllar Dennis genom denna vackra, men för oss komplett okända planta.


Arboarktica exotica?

Vi har äntligen förstått att Dennis trädgårdsintresse är djupt och äkta, och nu väntar vi bara på att han ska starta en alldeles egen trädgårdsblogg.

2 kommentarer:

  1. Lin är en av de finaste blommor som finns,såg ett fält på vägen till Hannu.Även bönderna tänker till och gör en insats,antagligen blir det väl till textilier.Ja, så kan man också uttrycka sig i text.Ha det bra!

    SvaraRadera
  2. En riktig trädgårdsmästare, den där Dennis... ;)
    Vi brukar ha gott om "busfrön" under träden, men i år är det bara en solros som tagit sig upp. Solrosorna brukar ge bra återbäring.

    SvaraRadera