söndag 30 augusti 2009

Frukost i det gröna

Inget går väl upp mot en frukost på landet! En stor kanna nybryggt te, den friska luften och solen som strilar in genom våra spröjsade fönster. Utanför skränar tranorna i skyn, några sensommarhumlor surrar och… sedär, i lunden, rakt i blickfånget från köket sitter ju sparvhöken Fritz och äter frukost han med! Så trevligt med sällskap!


Fritz tycker att närproducerat smakar bäst

Men? [Förfärad paus]

Vad är det han äter?!!!

OCH VAR ÄR DENNIS???

Från en tidpunkt något senare på dagen kan vi rapportera att vi fortfarande inte sett röken av Dennis, men att Denise verkar osedvanligt uppåt. Har den osentimentala damen månne spanat in något lammkött i grannreviret som kan axla rollen som Arboarkticums Dennis-fågel?

7 kommentarer:

 1. God morgon mina favoritbloggare!

  Det är ju så att man nästan sätter morgonkaffet i vrångstrupen när man kommer till insikt. Varför är detta favoritbloggen?

  Jo, nu har pusselbitarna fallit på plats. Till en början ser det ut som om allt handlar om fridfulla växter, men under ytan lurar faran.

  Mellan raderna, och ibland bokstavligt uttryckt, kan man läsa om kyrkogårdar, balsamerade lik, mord och mörka skogar.

  Spänningen är olidlig! Hur ska det gå för stackars Denise? Eller var detta ett beställningsjobb? Eller har Dennis arrangerat sin egen död för att slippa Denise syrliga kvittrande i tid och otid?

  Fortsättning följer... det är jag övertygad om!

  /Marit

  SvaraRadera
 2. Ajdå! Vår favoritläsare har redan genomskådat oss...

  SvaraRadera
 3. Carina ska inte vara svartsjuk. Alla som läser och kommenterar ymnigt är våra favoriter!

  SvaraRadera
 4. Who is Dennis? A bird you say... all this play is light and fun for a heart heavy from loss of my beloved Senator Kennedy. Thanks much for your clever posts! Do we know what Fritz is having for breakfast? Life feeds life.

  SvaraRadera
 5. Ja, Fritz och hans likar är ju dessvärre inte veganer, men sorkfritt lär ni ha det iallafall... Eller, hemska tanke, finns det en alldeles särskild orsak till att det är en SPARVhök, månntro...

  Mordhistorier slår alltid, jag får se till att det dryper lite mer mellan mina rader, tror jag. Eller räcker det med att jag själv är bra på att ha ihjäl plantor?

  SvaraRadera