tisdag 25 augusti 2009

Goda grannar: Makarna Skog

Då har det blivit dags igen att möta ett par av våra bästa vänner i grannskapet. I vår samlarserie sympatiska reptiler har turen denna gång kommit till makarna Skog – skogsödlorna Elis och Alice.


I ena änden av nedre trappsteget solar alltid herr Elis Skog som...

Så här års ligger de nästan konstant på den varma svartmålade vedbodtrappan och lapar sol. Den enda gången de kilar ner och gömmer sig i någon springa är när någon rovfågel eller kameraförsedd arboarkticer blir för närgången. Den här gången gick det dock bra och de båda makarna poserade villigt.


...kärleksfullt brukar kalla hustrun Alice för skräcködla

4 kommentarer:

 1. Först fladdermöss och nu ödlor. Vilken rik trädgård ni har!
  Eva

  SvaraRadera
 2. God kväll kära bloggkollegor!

  Fjälliga reptiler som hänsynslöst tar bästa solplatsen är förmodligen inget problem för er som hellre borrar ner näsan i svampmyllan eller sitter med planteringsspaden på Jurtjyrkogården för att se vilka fler växter som kan OMVANDLAS... (scary)

  Snarare får man vara tacksam för en sådan underbar symbios, där ni får ögonfröjd och grannarna Skog, får bästa solplatsen. Inget för Robert Aschberg och Grannfejden att hugga tänderna i direkt.

  Själva har vi majoren Theo inomhus (majorödla), i ett tryggt men trist terrarium i vår dotters, mer livliga och stökiga rum. Det är också en fin symbios.

  Theo upplever liv och rörelse i tryggt förvar bakom glas. Thea i sin tur, beundrar sin rumskamrat förmåga till ordning och reda. Men har de lärt sig något av varandra? Finns det någon tillstymmelse till att Thea tar efter Theos känsla för struktur, närmast liknande en manisk och pedantisk gammal man? NEJ.

  Suck, säger mamman. Det är mitt rum, säger dottern.

  /Marit

  SvaraRadera
 3. Some neighbours, eh. Påminner mig om husödlorna jag upplevde i Tanzania för ett par år sedan.

  SvaraRadera
 4. Great shots! Love the first ... it could be a small sculpture or medallion. I am sure they are good neighbors and eat some nasty slugs maybe. Beautiful creatures.

  SvaraRadera