tisdag 29 juni 2010

Siouxsie och kärleken

Det är inte bara i kaktuslandet det råder högsommarvärme i känslolivet. Ni minns väl Siouxsie, vår myggätande monstermaskin?

Siouxsie - myggens skräck

Det är helt och hållet Siouxsies förtjänst att vi har kunnat tillbringa några semesterdagar med hårt arbete i vår plommonlund. Förra sommaren kunde vi knappt vistas där, på grund av myggplågan, och gångar och rabatter växte obönhörligen igen. Nu stundar andra tider! Myggen är väck, och under två dagars tid har vi rensat alla gångar, lagt marktäckning av tidningar och ett tjockt lager färskt träflis ovanpå.

Det är med träfliset kärleken kommer in i bilden. Siouxsie har mött kärleken, och han kom i form av flismaskinen Brutus.
Brutus - trädgårdens bästa vän

Där vi stod intill Lunden och flisade torra grenar såg vi plötsligt hur Siouxsie glodde som förhäxad på den stora, starka och brölande Brutus.

I kvällningen såg vi dem tillsammans, där de vänslades i ett avlägset hörn av trädgården. Rara, på sitt sätt, men vi vill knappast tänka på vad resultatet av den här förbindelsen kan bli.

Me Brutus, you Siouxsie?

6 kommentarer:

 1. Tack för intressant (och alltid lika läsvärd) information! Vi är riktigt sugna på en sån däringa maskin. Fast helst en för mygg och en för knott - fast vad ska då fåglarna äta???
  Ha det myggfritt och gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Jag undrar varför ni har funnit det nödvändigt att kedja fast Siouxie. Är hon rymningsbenägen? Eller är ni rädda för att Brutus ska enlevera henne?

  SvaraRadera
 3. Aha. Jag följde den gamla länken och fick svar. Något slags, i alla fall.

  SvaraRadera
 4. Alltså, nu börjar det likna koppleri där uppe i övre Uppland.

  SvaraRadera
 5. Rycker ni ut med Brutus till nödställda radhustomtar?

  SvaraRadera
 6. Nja, radhustomtar och annat oknytt försöker vi hålla kort. Börjar man väl ge dem gröt blir man aldrig av med dem.

  SvaraRadera