söndag 27 juni 2010

Gökungefeber - en uppländsk pandemi?

Häromdagen berättade vår syduppländska bloggkollega Marit om sina gökungepioner: pioner inköpta under falsk flagg, som nu visat sina rätta fjädrar och inte alls var de damer och herrar som utlovats. Någon som påstått sig vara White Wings räckte glatt ut en scharlakansfärgad tunga åt stackars Marit - helt utan några som helst vingar och knappast ädelt blek heller.

Nu har sjukan nått Arboarkticum. Följande pion är inköpt som en Doctor Alexander Fleming. Rosa, fylld och väldoftande ska den vara. Ha! Denna är i själva verket kritvit med lite gulrött i mitten, knappast fylld, även om den har några små extra kronblad som fyller ut en smula och nästan helt i avsaknad av doft.


Nu har gökungarna intagit även Arboarkticum

Hm. Är den inte i själva verket ganska lik en White Wings??? Marit - säg bara till, så vet du vart vi levererar den. ;-)

7 kommentarer:

 1. Sånt händer JÄMT! Även om man handlar från specialister. Jag köpte en Mme Plantier, rosen alltså, för ett par år sedan och den är visserligen vit men det är definitivt inte en Madame. Det ska bli spännande att se hur min Alexander Fleming ser ut när den vuxit till sig.
  På fredag kommer avloppsgrävskopan. Jag och pionrabatten bävar.

  SvaraRadera
 2. Åhå, en västkust-Alexander! Lova att berätta hur han artar sig.

  Avloppsgrävskopan. Hela Arboarkticum skakar av ångest vid bara tanken. Hoppas du lyckas beskydda dina växtvänner.

  SvaraRadera
 3. Som det kan gå! Samma har hänt här vid ett par tillfällen. Konstigaste var förra årets vita vinbär som hade en gren med röda bär mitt i!!??
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 4. Hello there Peony Lovers...

  Med tanke på hur mycket jag surfar runt på Pionexperten numera för att lösa våra egna pionmysterier kan jag ju inte låta bli att leta febrilt efter en lösning på vem som ligger bakom denna gökunge. Jag inser ju att även ni, kära bloggkollegor, har tillbringat tid att leta där :D

  Först trodde jag att det var denna ostöverraskning... http://www.pionexperten.se/product_info.php?cPath=21_28_30&products_id=479. Men insåg då att er gökunge är doftlös.

  Den här har också en liten topp i mitten...

  http://www.pionexperten.se/product_info.php?cPath=21_28_30&products_id=403

  Och trots att jag gärna fyndar vid gånstagården så tror jag dock inte att detta är en White Wings eftersom den inte har någon vit topp mitt i det gula.

  /Marit, halvkass piondetektiv...

  SvaraRadera
 5. Ah, mycket bra förslag båda två! Miss Marple släng dig i väggen - Mrs Marit är det som gäller nu!

  Madame C: Kallas det inte familjeträd när man har flera olika äppelsorter på samma stam? Kanske är familjebuske med olika vinbärsfärger en affärsidé? :-)

  SvaraRadera
 6. Tänk om vi gick ut i protest alla vi som får fel färg på våra växter - vilken massrörelse det kunde bli. Men de flesta är väl som jag, för blödiga och tar hand om gökungarna också antar jag.
  Eva

  SvaraRadera
 7. Vadå, vitt är väl fint! Jag skulle bli glad om man fick fel åt det hållet, inte gult som drabbar mig. Så det så.

  SvaraRadera