måndag 14 juni 2010

Vyer vi aldrig visat

Arboarkticerna vill ogärna prata om sig själva, var de bor, vilka de är eller ens hur många de är. Milt sagt håller de hårt på sin integritet. Löjligt hårt, tycker nog många andra bloggare. Idag tänkte vi släppa lite på denna stenhårda linje och samtidigt visa några vyer som vi hittills alltid undvikit.

Till exempel har vi som bekant, titt och tätt, bildreportage från Örtagården, men fram tills nu har vi alltid nogsamt sett till att den gistna gamla gungan som dinglar därintill inte fått komma med på bild.

En fram tills nu väl förborgad hemlighet

Likaså har vi aldrig tidigare visat någon bild på hydroforhuset nedanför Åsen, exakt på tomtgränsen mot grannen. Det kanske vi borde låtit bli idag också om det inte vore för att de gula torpardagliljorna blommat så löftesrikt och ihärdigt.

Vi har ingen aning om vem som planterat dem, arla i urtid,
men så här års är de de onekligen en prydnad i vilken bukett som helst.

Det var länge sedan någon gungade på gungan men liljorna kom väl till pass när buketten skulle bindas. I lördags tog den yngsta av arboarkticerna studenten med toppbetyg. Vi övriga uttrycker på detta vis vår stolthet och säger ett stort grattis!!!

3 kommentarer:

 1. Stort grattis till unga/unge arboarktikern! Gungan är ju hur vacker som helst - varför dölja den? Dagliljor är definitivt något jag fått upp ögonen för den här bloggvåren.
  Ha det gott
  Charlotta

  SvaraRadera
 2. Kan ge mig tusan på att i kommande reportage sitter väl Madeleine där och gungar för att läka kärlekssorgerna. Har man en gång öppnat på förlåten så...
  Grattis till att ha en nybakad toppstudent!

  SvaraRadera
 3. Avslöjanden har alltid sina poänger. Nästa gång får vi förhoppningsvis se den gungande arboarkticern också...

  Har ivrigt sträckläst flera inlägg (ligger ju grymt efter) - alldeles särskilt tog mig det om Yeti. Man kunde förstås ha inbillat sig att just han kunnat överleva en del snö. Lycka till med kommande släktning är allt vi kan säga. Och ha en så skön sommar - som ni kanske märkt har utanpunkt inte mäktat några inlägg på ett bra tag. Här är alldeles för mycket att göra - men vi återkommer förstås vad det lider. Ha't gott!

  SvaraRadera