söndag 20 juni 2010

En speciell dag

Lördagen den 19 juni blev en mycket speciell dag som kommer att bli ihågkommen länge. Ja, vissa skulle nog till och med säga att det var en historisk dag, och nu syftar vi inte på metahändelser som att Danmark tvålade till Kamerun i Fotbolls-VM, nej nu syftar vi på lördagens verkliga tilldragelse.

SMHI hade som vanligt spått regn i hela östra Mellansverige, särskilt i Uppland, men som vanligt uteblev det livgivande regnet till vår förtret. Därför passade vi på – aldrig tidigare har arboarkticerna fått så många plantor i jorden på en och samma dag!!! Mycket speciellt. Onekligen en minnesdag.

Ja, vi planterade faktiskt så länge att den långa ljusa sommarkvällen övergick i något slags skumt dunkel. Det var då vi insåg att vi varit allt för uppslukade av våra sysslor för att få ett enda kort taget under hela dagen. Men vilken tur att det finns blixt, då går det ju till och med att fotografera i den mörka Lunden, mitt i natten.

Det japanska gaffelolvonet, Viburnum furcatum,
trivs i de smattrande fotoblixtarna

6 kommentarer:

 1. Ni kan få lite av det regn som faller här - det går varken att klippa gräs eller häckar eller rensa ogräs eftersom det regnat ca 20 mm i stort sett varje dag de senaste två veckorna. Dessutom lockar det fram sniglar och knott i mängder. Nu börjar faktiskt både jag och min trädgård bli mätta....

  SvaraRadera
 2. Härligt med en paparazzi i trädgården. Väck inte de slumrande! Ta en bild i stället!

  SvaraRadera
 3. Jag kan skicka lite regn härifrån också, vi har även gott om mygg ifall ni vill ;=)
  Fin bild på Gaffelolvonet, önskar mig en sådan liten buske.
  Trevlig söndagskväll!

  SvaraRadera
 4. Så härligt när man blir trädgårdstagen och glömmer tid och rum! Då är det som bäst!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 5. Charmerande gaffelolvon!
  Hos mig har det varit stora krukplanteringsdagen idag. Och mörda mördarsnigelkvällen.

  SvaraRadera
 6. God natt kära bloggvänner, själv firade jag min födelsedag obemärkt i skuggan av de giftaslystna. Det är andra gången i mitt innehållsrika liv som min födelsedag har överskuggats av kungliga bröllop.

  Men, att plantera tills solen försvunnit tycker jag överglänser allt! Grattis till en fantastisk dag!

  /Marit

  SvaraRadera