tisdag 14 juli 2009

Rolf - Lost & Found

Det har varit ett fasligt tjat om våra animaliska grannar på sistone. Aldrig har det väl varit så välfrekventerat av pälsfluff och fjäderbollar i trädgården som just nu. Under stundom ger Arborkticum av idag intrycket av ett smärre cocktailparty när harar, rådjur, rävar och fasaner, för att bara nämna några, minglar runt i stora horder bland pallkragar och nyplanteringar.

Men är det inte någon som saknas? Var är Rolf? Han har inte gett ett enda livstecken ifrån sig på över en månad. Det är inte utan att man blir en smula orolig för den gamle slarverns välbefinnande.

Vi behövde inte gruvas länge. Rolf är bra på att skapa uppmärksamhet och han gjorde oss inte besvikna den här gången heller. När han till sist gav sig till känna var det med besked, vilket till och med gav genklang i den internationella pressen. Rolf hade helt enkelt åkt på sin årliga Tysklandssemester och tyvärr tagit med sig sina dåliga seder hemifrån:

5 kommentarer:

 1. Vi ska till Tyskland i höst, undrar just var det här stället ligger? Och, inte minst, kommer det fortfarande att finnas bär kvar? För inte kan väl Rolf ätit upp allt, trots norduppländska vanor .....
  Det här stället är ju ett stort MUST, eller som tysken skulle uttrycka det MUSS, på resan. /Ruben

  SvaraRadera
 2. Ah, Tysk höst är aldrig fel!

  Aber Nein! Rolf har förgätit att skicka vykort (och är dessutom en smula illitterat) så platsen är tyvärr även för oss en väl förborgad hemlighet...

  SvaraRadera
 3. Kul! Som en saga ur Emil i Lönneberga. Men en bakfyúll gräving är nog inte att leka med!

  SvaraRadera
 4. Det är nog ingen fara Hannele.
  Rolf ratar numera färsk frukt och har helt gått över till Romtopf.

  SvaraRadera