måndag 20 juli 2009

Paddock gör sig fin

För den som studerat vår hemsida och läst på om trädgårdens olika delar är begreppet Mormors grav ingen nyhet. Det är den ellipsformade planteringen, mitt på den forna gräsmatta, som lite missvisande går under namnet Pelousen. Mitt i Mormors grav har någon (förmodligen Dennis) planterat det ekollon som idag har utvecklats till vår största ek, och som lystrar till namnet Paddock (efter den kände schlagertextförfattaren).


Eken Paddock i Mormors grav har gjort sig sommarfin

Så här lagom till semestern har Paddock gjort sig extra fin. Alldeles på egen hand har han anlagt en dekorativ krans av grekisk vädd. Dessutom har han, årstiden till ära, lagt sig till med ansenlig samling galläpplen, som han stolt visar upp. Paddock är naturligtvis medveten om att detta även renderar honom en hedersplats på Örtlistan. Redan de gamla grekerna kunde ju konsten att färga skinn med ekens galler. Senare civilisationer har förstått att utvinna läkemedel ur dem och i vissa kulturer är det inte ovanligt att barn äter gallsteklarnas färggranna barnkamrar som godis. Yammi?


Eken Paddock och hans tappra galler

2 kommentarer:

  1. Dagens rysning, bjöd du därmed på. Tror jag väljer ett vegetabiliskt tuggummi.... Men en ung ek är inte det sämsta. Han har definitivt framtiden för sig, lågkonjunkturer eller inte.

    SvaraRadera
  2. Hoppas grannarna är av samma uppfattning som du. Paddock kommer definitivt att inverka menligt på deras åkerutsikt om sisådär 200 år...

    SvaraRadera