söndag 16 maj 2010

Dubbeljubileum

Denna helg är det stort celebrerande i Arboarkticum. Dels är detta du just fäst ögonen på vårt 500:e blogginlägg, dels är det just idag exakt tio år sedan två av arboarkticerna träffades för första gången IRL.

Dessa tilldragelser har högtidlighållits hela långhelgen genom inmundigandet av stora skaldjur och sällsynt ädla drycker, men vi har också ägnat oss åt det allra bästa vi vet – att utöka samlingarna i trädgården med åtråvärda träd och plantor. De tvivelsutan allra finaste nytillskotten är två hasselbuskar färdigpreparerade med svart respektive vitt tryffelmycel, som en av arboarkticerna beställt hem direkt från Italien.

Helt obegriplig italiensk instruktionsbok - men hasslarna är glada

Går allt som det är tänkt ska således den kalkiga arboarktiska lerjorden inom några år ge avkastning i form av något så exklusivt som både svart och vit norduppländsk tryffel. Måtte nu bara inte traktens besvärliga potatisgrisar sadla om och bli tryffelsvin istället.

7 kommentarer:

 1. Gratulerar!

  Men är det bara 10 år sedan? Känns som flera sekler sedan. Men så går åren snabbare när man blir äldre.

  SvaraRadera
 2. God kväll kära bloggvänner. Kan man tolka Malinkas kommentar som att hon verkligen känner er irl? Jag som hela tiden har trott att ni endast är ett virtuellt fenomen.

  För övrigt konstaterar jag att firandet av kärlek förstärks ypperligt av ett italienskt tillskott som innehåller ordet Ragg och Vi.

  Nej, allvarligt talat, ett tioårsjubileum ska defintivt avnjutas med champagne, skaldjur och trädgårdsarbete. Grattis. Vill ni ha fröer till vita maskrosor efter att Barbro käkade upp era rosa?

  Marit, som pratat om er blogg idag... :D

  SvaraRadera
 3. Asch strunta i Malinka - hon finns inte heller på riktigt förstår du väl. Hon är bara en av våra många avatarer.
  Barbro däremot finns och är roten till mycket ont. Fjolårets rosa maskros var det dock Jösse som eliminerade och i år är det vi själva som ombesörjt detta i ett allt för nitiskt rensande av maskrosor i Örtland 6. Nya är emellertid redan inhandlade nu i helgen.
  De vita maskrosorna har vi däremot aldrig fått att överleva hos oss men det kanske är dags för ett nytt försök om de är en beprövad Enköpingsart ;-)
  Vad har du sagt om oss? Inget ofördelaktigt hoppas vi? ;-)

  SvaraRadera
 4. Här stämmer vi upp till en liten gratulationssång, även om de italienska textraderna får utebli. Men en uppländks, förlåt Norduppländsk tryffel låter ju mäkta smarrigt.

  SvaraRadera
 5. Ja, eller åtminstone exklusivt. Tänkt vad många träd man skulle kunna köpa för de slantar som saluhallen i Uppsala skulle pynta för en norduppländsk tryffelskörd...

  SvaraRadera
 6. Man ber att få gratulera så oerhört mycket! Till både de tio åren och projekt tryffel.
  Ett perfekt tilltugg till den fruktansvärt dyra champagne ni kommer att ha råd med när ni fått snurr på tryffelaffärerna!

  SvaraRadera
 7. Tackar ödmjukast för alla lyckönskningar. Hoppas ni alla förstår att det här med tryfflarna enbart är en kul grej. Som att spela på stryktipset ungefär och ungefär samma odds för att få någon utdelning.

  SvaraRadera