onsdag 12 maj 2010

Arboarktisk monstershow

Nu blommar den rumänska violen, Viola jooi, igen. Utan att vi noterat knopparna står den plötsligt i full blom. Med tanke på hur länge den höll ut förra säsongen är det knappt den kan ha hunnit krypa ner i sin krypta, eller kista, eller var den nu tillbringat vintern. Att den är, om inte odödlig så i alla fall näst intill, var vi ju på det klara över redan i höstas, då vi såg den livnära sig på intet ont anande små rönnbär och döpte om den till transsylvansk vampyrviol.

Hotfullare än någonsin, efter en tupplur i kryptan

Vårt botaniska monsterkabinett har nu fått tillskott av ytterligare monstruösa individer, ety följande märkliga vidunder plötsligt blommar i sipplunden:

Arboarkticum - en plats bara för de modigaste

Uppenbarligen har vi någon gång, förmodligen för flera år sedan, köpt dessa sippknölar, slarvat bort skyltarna och så småningom också kapitalt glömt att vi någonsin skaffat dem. Men det är väl inte så lite typiskt oss att köpa en växt med namnet Anemone nemorosa ’Monstruosa’.

Sen kan det ju i och för sig också vara så att det inte alls är vi som tagit hit Monstruosan, utan vampyrviolen som bjudit in den för att få lite anständigt sällskap.

5 kommentarer:

 1. Man får ju rena skälvan när man läser er blogg i dag. Först blommorna -men när kommer hörntänderna?

  SvaraRadera
 2. Redan i eftermiddag kommer nya hemska avslöjanden om vad som egentligen pågår här! Och denna gång är det verkligt omvälvande insikter - vi lovar!

  SvaraRadera
 3. Undrar vem som kommer härnäst på vampyrviolens gästlista? Ni håller väl er inomhus efter mörkrets inbrott!:)

  Ha en fin långhelg i Arboarkticum!

  Rebecca

  SvaraRadera
 4. Vi lovar Rebecca. Vi är alltid tryggt i säng långt innan solens nedgång och vistas aldrig utom räckhåll för en vitlöksfläta.

  SvaraRadera
 5. Vilka ruggiga typer ni umgås med däruppe i norra Uppland. Kan det vara klimatet?

  SvaraRadera