onsdag 5 maj 2010

Tierpsjuryn sätter ner tassen. Och framtänderna.

På trädgårdsmässan i år utnämndes Maris Peer till årets potatis. Nu är det dags för Tierpsjuryn att säga sitt i den viktiga potatisfrågan.

På tredje och sista plats placerade sig Amandine och Highland Burgundy Red. Juryn nändes faktiskt inte ens smaka på dessa märkligt doftande utländska spektakel. ”Passar inte här” var ett omdöme som hördes i den spetsnästa jurygruppen.

"Utländskt bjäfs"

Andra plats delas av sorterna med damnamnen Chérie med Anya. Fortfarande tyckte juryn att det var onödigt tillkrånglat och modernt, men en smakbit eller två slank ändå ner. ”Det är i alla fall snygga tjejer, på sitt sätt, men omöjliga att stava till”, blev det slutgiltiga omdömet.

"Annorlunda, men inte oäven" . Notera nafs- och bitmärken.

På första plats då: TADA!!! Tierpsjuryn valde enhälligt samma potatis till vinnare som trädgårdsmässans nästan lika meriterade proffstyckare: Maris Peer är, enligt Tierpsjuryn, en oemotståndlig potatis till sommarens sill- och primörbuffé. En bit Västerbotten till hade varit kronan på verket, tyckte juryn!

"Oemotståndlig klassiker!" I princip utplånad.

Själva skär vi tänder och tänker att vi aldrig, aldrig någonsin igen, ska lägga potatis på förgroning i ett obevakat vindsutrymme utan minst ett dussin riggade musfällor runt omkring. Vi ber också att få påpeka att vi och Tierpsjuryn inte delar syn på varken sättpotatis eller något annat, överhuvudtaget, i tillvaron.

3 kommentarer:

  1. Inressant, vem kunde tro att möss är såna finsmakare. Och varför ratade de de första, utländska, är de xenofober i allmänhet, eller varför inte engelska (och rynkar på näsan åt en skotte?). Frågan är hur Arboarkticerna ska tolka resultatet - om ni väljer de första får ni ha dem i fred, fast å andra sidan kanske de inte faller eder på läppen heller. Tunga livsbeslut i Uppland, förlåt Norduppland.

    SvaraRadera
  2. Outgrundliga äro de norduppländska mössens vägnar. Och vi har avbrutit all kontorsaktivitet nu för att fundera över dina frågor. :-)

    SvaraRadera
  3. En terroristgrupp förklädd till jury. Bör infångas och interneras.

    SvaraRadera