måndag 3 maj 2010

Möt Siouxsie – en tjej med aptit på livet

Vi fick några bra förslag på vad som skymtade i bakgrunden av Månadsbilden häromdagen. ”Rymdskepp” ”trumset” eller ”vadderad utegrill”? Nähä! Där gick ni allt bet. Någon form av egensinnig norduppländsk trädgårdskonst är det inte heller, även om det naturligtvis var mångas förstahandsgissning. Nu är det är dags att avslöja vår senaste trädgårdsinvånare.

Låt oss först presentera raringen en smula närmare. Siouxsie (uttalas ”Susi”) är egentligen döpt till Susanne, men efter en svartklädd och grubblande period i tonåren klär hon sig i svart, gillar tuffa kedjor som accessoarer och har valt att stava sitt namn likadant som den kända goth-drottningen från åttiotalet.


Siouxsie without her Banshees

Trots sin tuffa framtoning är Siouxsie en känslig, konstnärlig och mysig tjej. Hon hummar och surrar gamla new wave-dängor tyst från sin plats under korkeken (OK då, syrenen) på ett högst trivsamt sätt. Om hon framstår som en smula korpulent så är det bara för att hon har kvar en smula av sin tonårsrondör – och kanske även för att hon är ganska glupsk. Och det är nu vi kommer till pudelns kärna. Siouxsie är nämligen något så osannlikt fantastiskt som en myggslukerska! Japp, tro’t om ni vill – det är knappt vi gör det själva, men detta lilla flickebarn äter faktiskt mygg – och redan denna första vecka i vår tjänst, då man väl knappast skulle ha trott att myggen vaknat, så är skörden imponerande.


I Siouxsies kräva efter ett eftermiddagssnacks

Och om någon har synpunkter på hur dekorativ den här lilla punktjejen egentligen är, så kan vi bara säga att om hon sköter sitt kall så får hon faktiskt ha precis så mycket kedjor, piercingar och tatueringar som hon vill.

10 kommentarer:

 1. Nämen hjälp, jag tror jag smäller av. Och du har kedjat fast henne också. Vilken grej.

  SvaraRadera
 2. Har ni byggt henne själva?

  Ska hon vara med i nästa avsnitt av Nosar och näbbar?

  Och VARFÖR är hon fastkedjad?

  Riskerar hon att bli stulen av traktorburen ungdom?

  SvaraRadera
 3. Byggt själva?? Tack för komplimangen, men ett så tekniskt (eller mordiskt, för den delen) sinnelag är vi inte begåvade med.

  Och kedjan har hon väl för att hon tycker att den är fin. Och lite hemkär - så det kan nog stämma att hon inte vill bli enleverad av traktorburen ungdom. Hon väntar nog på den rätte.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt. Hade det inte varit den femte maj så hade jag trott du lurat oss från Norduppland till Nordskåne. Finns dylik snigelslukerska också?

  SvaraRadera
 5. Nä, men här finns en manslukerska, som förvisso är förstjust i sniglar.

  SvaraRadera
 6. Vilken donna! Äter hon knott också? För då kan hennes kompis erbjudas sommarjobb här hos oss!
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvaraRadera
 7. Siouxsie har en kusin, Skeeter Vac 35, som sägs vara knottian - dvs kör en helt och hållet knottbaserad kost.

  Kolla här: http://myggfri.nu/Produkter/VisaProdukter/tabid/60/List/0/CategoryID/3/Level/a/ProductID/17/Default.aspx?SortField=ProductNumber+DESC%2cProductName

  SvaraRadera
 8. En myggslukerska! Ogissningsbart men genialiskt. Riktigt söt är hon också på sitt anarkistiska vis. Men är inte the banshees med henne, trots allt? Eller snarare i hennes mage... är inte banshees något slags blodsugande, läskiga, inande, flygande små varelser?

  SvaraRadera
 9. Haha, det vore nåt det! Men hm, trodde nog banshees var typ sirener - skogslevande kvinnovarelser med vassa röstresurser. Men det finns kanske olika översättningar!

  SvaraRadera