fredag 30 januari 2009

Före upplysningens tid

En gång, för mycket länge sedan, trodde arboarkticerna fortfarande på frukt och bär. Ja, detta var som ni förstår långt innan Upplysning och Förnuft nådde den norduppländska slättavkroken.

För att bejaka den ålderdomliga vidskepligheten planterades en exklusiv och taggfri björnbärsbuske 'Black Satin' på en av Arboarkticums mest framträdande och varmt solbelysta platser. I söderläge, i hörnet intill den vintertid uppvärmda vattenledningen, skulle Black Satin återgälda folkets tillbedjan med stora och gudomligt söta bär.

Men ack! Detta var endast villfarelse! Redan första vintern frös Black Satin ner till rotknölarna, och i stället spirade den djävulska taggbuske som den skenheliga busken ympats på!Usel frukt och djävulska taggar

Icke får arboarkticerna njuta några söta bär från taggfria buskar - i stället vankas törnen och åter törnen, och kommer det mot förmodan några bär är det endast beska och vatten i de lockande bären.

Så varen varnade för detta luftslott! Vill ni smaka björnbär, bege er i stället till Fredriksdals trädgård i Helsingborg, och vandra till det bortersta södra hörnet, där Sveriges förmodligen största björnbärssamling finns bakom täta snår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar