fredag 16 januari 2009

Botanicus lilla vårlista

Frökatalogerna hopar sig nu i drivor över vårt hem. Det mesta är redan beställt, men det finns ett litet stygn av besvikelse i årets genomgång av sortimentet. Kanske börjar vi bli blasé. Kanske har vi för märkliga favoritväxter för att ha chans att hitta så mycket nyheter. Kanske var faktiskt antalet spännande nyheter i år inte så stort.

Hur som helst, en gnagande oro över att ha tappat en smula av glöden, känslan och energin inför årets odlingssäsong började slo rot.

Men så damp den ner - Botanicus lilla vårlista 2009. Botanicus är plantskolan som specialiserat sig på ovanliga lökväxter, men som varje vår även skickar ut en alldeles förtjusande liten katalag med perenner och kruklök. Och detta lilla blad, helt utan bilder men med desto mer lockande texter, var nog för att återkalla odlingsandarna. Ja! Visst ska vi äntligen prova den härdigaste cyklamen som finns för friland! Ja! Visst måste vi ha en flikfeberrot till samlingen! Och nejnejnej, inte sjutton kan vi vara utan en nunneört som kan bli över en meter hög med ormbunkslika blad?

Vad skönt att ordningen är återställd och att det sannolikt blir ännu en vår av växtfrosserier! :-)


Corydalis scouleri - ganska frivol för att vara nunna, eller hur?

Och glöm nu inte att beställa lökkatalogen från Botanicus! Beställer du lök därifrån får även du nöjet av den lilla vårlistan nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar