lördag 13 november 2010

Nightmare before Christmas

Buh!!!

Vi kom just på att vi inte gett tillbörlig uppmärksamhet åt vår fantastiska korkalm, Ulmus carpinifolia. På senare tid har han artat sig mycket väl och vuxit på sig rejält, kanske just för att han så effektivt lyckats avvärja alla gnagarattacker genom att skratta spöklikt och skrämma skiten ur alla illasinnade kreatur.

Visserligen har vi väl visat en bild på hans läckra korkbark vid något tillfälle, arla i urtid, men vi har aldrig förrän nu visat trädet i helfigur. Det borde vi naturligtvis gjort. Maken till effektfull vinterskrud är svårare att hitta. Håll med att han ser ut som någonting Tim Burton skulle ha hittat på. Ja, faktiskt funderar vi starkt på att döpa det spöklika trädet till Tim för att hedra demonregissören.

8 kommentarer:

 1. Mycket lämpligt namn. Skrämmande mycket snö ligger på edra marker dessutom. Hu!

  SvaraRadera
 2. Nja, det är nog inte så mycket i verkligheten som det ser ut på bilderna, så när du läser det här är snön nog nästan borta. Det riktigt läskiga är inte snön utan att det redan varit under -10 grader en natt. Så här - FÖRE JUL!Vart ska detta sluta?

  SvaraRadera
 3. Fasansfull.... men är han verkligen så vild så han måste bindas fast o tvingas till underkastelse? O dessutom stängas in bakom nätbur! En tuff uppväxt ni ger honom....
  Ha´t himla gôrgôtt
  Nina

  SvaraRadera
 4. Tycker du? Men han gillar faktiskt att bli fastbunden... och en hel del annat också som inte lämpar i tryck på denna familjevänliga blogg.

  SvaraRadera
 5. God kväll kära bloggvänner!

  En referens till Tim Burton kan man inte negligera! Det var bara en tidsfråga innan Jack Skelleton skulle hamna i Tierp!

  /Marit

  SvaraRadera
 6. Godkväll kära Marit! Så roligt att höra (?) din kvittrande stämma i bloggetern igen!

  Ja, Jack Skelleton trivs nog finfint i Arboarkticum. Kanske kunde man få hit Edward Scissorhands också lite lagom till beskärningstider...

  SvaraRadera
 7. Edward är en självklar gäst i de flesta amerikanska trädgårdar och ett litet gästspel i Tierp vore ju på sin plats. Jag ska genast maila Tim!

  SvaraRadera